Sociaal werk | Ontmoet de onderzoeker

In deze rubriek leer je de onderzoekers van het onderzoekscentrum sociaal werk beter kennen. We maken tijd voor een diepgaand gesprek over wat hen drijft om aan onderzoek te doen, welke thema’s hen het nauwst aan het hart liggen, wie hun favoriete auteurs zijn en wat hen bezig houdt naast het werk.

Ontmoet de onderzoeker | oktober 2023

Julia Clever

Julia Clever is actie-onderzoekster,  documentairemaakster en cultuurwetenschapper. Ze groeide op in Duitsland en kwam via een Erasmus uitwisseling in België terecht. Ze werkt al geruime tijd aan het RITCS als coach sociaal-artistiek werk en onderzoekster. Sinds een drietal jaar is ze ook actief bij Odisee als actie onderzoekster. Ze werd door Erik Claes als studente ingeschakeld in een Community Service Learning traject bij een onderzoeksproject dat zich inzet om de afhankelijkheidsrelatie van leefloners te doen kantelen, en bleef sindsdien actief op dat project. Momenteel werkt ze aan een reeks podcasts over de binnenkant van sociaal isolement op basis van gesprekken die ze voerde met Brusselse burgers over sociaal isolement. Dit kadert binnen het Resokit project.

Ga naar het interview

foto Julia Clever
Ontmoet de onderzoeker | april 2023

Ken Van Roose

Ken Van Roose is sinds twee jaar onderzoeker bij ons onderzoekscentrum. Hij is bezig met een project rond hoe we de EVC procedures in het hoger onderwijs meer toegankelijk kunnen maken en bereidt een PWO project voor rond leefgroepbegeleiders in de jeugdhulp als een knelpuntberoep. De vraag is hoe zij hun job beleven, maar vooral ook hoe we de arbeidsomstandigheden in die organisaties kunnen verbeteren om hen langer aan boord te houden. Ken is sociaal werker en agogisch wetenschapper en werkte jaren in het jeugdwerk, bij formaat. Naast zijn werk als onderzoeker is Ken scenarioschrijver en theatermaker. Hij voerde vorige jaar een monoloog op met als titel “de man die zijn eigen huisdier werd” en is trotse papa van drie kinderen.

Ga naar het interview

Ken Van Roose foto rubriek ontmoet de onderzoeker