Spreiding van betaling

Regeling spreiding van betaling studiegeld 2022-2023:

Spreiding van betaling moet je steeds via e-mail aanvragen bij een medewerker van de sociale dienst van je campus.

Let op! Het voorgestelde spreidingsplan geldt pas na ontvangst van een bevestigingsmail van een medewerker van de sociale dienst.
Vraag de spreiding van betaling aan zodra je de factuur voor de betaling van het studiegeld hebt ontvangen.
Als je het vooropgestelde afbetalingsplan niet naleeft, is het volledige openstaande bedrag onmiddellijk opvorderbaar zonder voorafgaande herinnering.

Studenten zitten rond tafel aan laptop

Wat zet je in je mail om spreiding aan te vragen?
Een voorstel van welke betaling je wanneer wil doen (datum + bedrag) volgens onderstaande regels.

Je krijgt je factuur voor de betaling van het studiegeld in 2 keer. Eerst krijg je bij jouw inschrijving een factuur van €253,60 voor de vaste kost van het studiegeld. Zodra jouw ISP (Individueel StudieProgramma) is goedgekeurd (oktober-november), ontvang je een tweede factuur. Het bedrag van deze factuur hangt af van het aantal studiepunten waarvoor je dit academiejaar bent ingeschreven. Voor een inschrijving van 60 studiepunten gaat het over €726.

Je kan het bedrag van zowel de eerste als de tweede factuur gespreid betalen als volgt:

  • eerste factuur van €253,60: je betaalt eerst €150 voor een verdere spreiding is toegestaan, nadien betaal je (in oktober) het resterende bedrag van €103,60;
  • tweede factuur: je kan zelf een voorstel doen voor de spreiding van betaling.

Let op! Het volledige studiegeld moet betaald zijn voor 31 maart 2023!

Als je na 1 december 2022 nog een spreiding van betaling wil aanvragen, moet 1/3de van het studiegeld onmiddellijk betaald worden en kan de rest gespreid worden tot 31 maart 2023.

Als je na 1 februari 2023 nog een spreiding van betaling wil aanvragen, moet 2/3de van het totale studiegeld onmiddellijk betaald worden en kan de rest gespreid worden tot 31 maart 2023.

Heb je nood aan een spreidingsplan voor facturen die je hebt ontvangen m.b.t. voorgaande academiejaren? Dan is dit in uitzonderlijke gevallen mogelijk na een gesprek met iemand van de Sociale Dienst van jouw campus.

Hieronder vind je de contactgegevens van de medewerker(s) van de sociale dienst van jouw campus.