Start Elektromechanische systemen - Meet- en regeltechnieken

Onthaaldag

Bij Odisee staat de student centraal! We willen je dan ook persoonlijk verwelkomen op onze onthaaldag, waar je in een ontspannen sfeer kennismaakt met docenten en medestudenten.
Ook geven we je heel wat praktische informatie mee om het academiejaar met een gerust gevoel te kunnen starten. Zo leer je onder andere Toledo, ons online leerplatform kennen en krijg je info over de verschillende studentenvoorzieningen, de cursussen en de studentenraad.  In de namiddag staat een groepsactiviteit op de planning om je medestudenten (nog) beter te leren kennen.  Daarna sluiten we af met een hapje en een drankje.

We verwachten jullie op vrijdag 20/09/2024 om 10.00u op campus Aalst.  Het einde is voorzien rond 16u30.  Om het academiejaar vlot te starten is deelname aan deze dag  noodzakelijk.

Maandag 23/09/2024 om 9.00u  starten de activteiten/lessen. We starten met een ontbijt zodat je op een fijne manier kan kennis maken met je medestudenten en docenten.

Studenten zittend in het gras

Vakantiecursussen

Om de stap naar het hoger onderwijs te vergemakkelijken, biedt de opleiding Elektromechanische systemen, Meet- en regeltechnieken verschillende vakantiecursussen aan.    

Vakantiecursus wiskunde

Wanneer:  woensdag 18/09/2024 van 9.00u tot 12.00u.
Waar:  Campus Aalst,
Doelgroep:  toekomstige studenten Elektromechanische systemen, Meet- en regeltechnieken die een vooropleiding volgden met weinig tot geen wiskunde.  
Inhoud:  basisrekentechnieken.  Je werkt onder begeleiding op je eigen tempo.
Inschrijven:  schrijf je in ten laatste op 17/09/2024 via dit inschrijvingsformulier.

Vakantiecursus elektrische technieken

Wanneer:  donderdag 19/09/2024 van 9.00u tot 12.00u.
Waar: Campus Aalst
Doelgroep:  toekomstige studenten Elektromechanische systemen, Meet- en regeltechnieken die een niet technische vooropleiding volgden
Inhoud:  hands-on sessie:  werken met een multimeter, maken van eenvoudige schakelingen, ...
Inschrijven: schrijf je in ten laatste op 18/09/2024 via dit inschrijvingsformulier.

Kennismaking  labo meet- en regeltechnieken en automatiseringstechnologie

Wanneer: woensdag 18/09/2024 van 13.00u tot 16.00u
Waar: Campus Aalst
Doelgroep: alle geïnteresseerde toekomstige studenten
Inhoud:  Tijdens deze halve dag nemen we jullie mee in de boeiende vakgebieden die in jullie graduaatsopleiding uitgebreid aan bod zullen komen.  In het labo meet- en regeltechnieken komen heel uiteenlopende metingen van vele parameters aan bod in belangrijke industriële processen die heel accuraat dienen geregeld te worden.
In het labo automatiseringstechnologie duiken we al even in deze zeer diverse wereld waar elektrische en pneumatische aandrijfsystemen allerlei processen al dan niet volautomatisch aansturen via een programmeerbare besturing zoals een PLC.
Inschrijven:  schrijf je in ten laatste op 17/09/2024 via dit inschrijvingsformulier.

Denkende student

Persoonlijke uitrusting

AANKOOP BESCHERM- EN WERKKLEDIJ  Academiejaar 2024-2025 

Alle info vind je hier

PBM