Start Werforganisatie

Onthaaldag

Vrijdagvoormiddag 22 september 2023

Bij Odisee staat de student centraal! We willen je dan ook persoonlijk verwelkomen op onze onthaaldag, waar je in een ontspannen sfeer kennismaakt met docenten en medestudenten.

We geven je ook heel wat praktische informatie mee om het academiejaar met een gerust gevoel te kunnen starten. Zo leer je onder andere Toledo, ons online leerplatform, kennen en krijg je info over de studentenvoorzieningen, de cursussen, de ICT-omgeving en de studentenraad. 

We verwachten jullie om 09.00u op campus Aalst.

Studenten zittend in het gras

Persoonlijke uitrusting

Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM): helm, veiligheids­schoenen, fluohesje, aangepaste kledij  is verplicht tijdens het werkplekleren en op werfbezoek.

Je hebt deze beschermingsmiddelen nodig van bij de start: stel de aanschaf ervan dus niet uit aub.

Alle bestellingen die ten laatste op 15/09/2023 worden ingegeven via de webshop, worden op de school geleverd en via de opleiding ter beschikking gesteld vanaf 25/09/2023.

Opgelet:

Als je materiaal bestelt bij de webshop, doe dit dan best zo vlug mogelijk zodat je het bij het begin van het academiejaar ter beschikking hebt. Later bestellen kan weliswaar ook, maar dan zal jouw bestelling ook later geleverd worden, waardoor het risico bestaat dat je aan de eerste sessies van bepaalde leeractiviteiten niet kan deelnemen.

Indien je de kledij dringend nodig hebt, kan je dit altijd zelf afhalen in de winkel van Atworkshop of kiezen voor levering op een privéadres. 

Bestellingen gebeuren op eigen risico! Indien er verkeerde artikels met logo worden besteld, kunnen die niet teruggenomen worden.

Contactpersoon Odisee: Griet Van den Bossche (griet.vandenbossche@odisee.be, 053 72 71 73)

Bouw in afstandsonderwijs 2

PMB: verplicht aan te schaffen via de webshop

  • Signalisatiehesje C474 – fluogeel met Odisee-logo

    Aandacht: het signalisatiehesje moet over de normale kledij (inclusief een jas) gedragen worden. Hou hiermee rekening bij de maatkeuze.

  • Veiligheidshelm PW50 – wit met Odisee-logo

PBM: verplicht aan te schaffen indien niet in eigen bezit of in bruikleen, naar keuze al of niet via de webshop:

Veiligheidsschoenen – indien via webshop: Bestboy2

Veiligheidsschoenen mogen ook zelf worden aangeschaft of schoenen reeds in bezit kunnen worden gebruikt. Deze veiligheidsschoenen moeten minimaal voldoen aan de S3-codering voor bouwwerken. De S3-codering attesteert dat de veiligheidsschoen geschikt is voor beroepsdoeleinden: een speciale veiligheidsneus biedt bescherming tegen vallende voorwerpen, de schoen heeft verder een gesloten hiel, antistatische eigenschappen, een energie-absorberende hak, een waterdichte schacht, een stalen tussenzool en een geprofileerde loopzool.

Persoonlijk tekengerei (geen aanbod via de webshop)

Voor de plantekensessies heb je tekengerei nodig. De tekensessies vangen reeds aan in de eerste week van het academiejaar – schaf ze dus tijdig aan aub.  

- papieren plakband Tesa

- tekendriehoek (geen geo-driehoek) 45° of 30/60°

- vulpotloof (vulling 0,5 HB)

- gom

Volwassen student

Laptop

In de opleiding wordt intensief gebruik gemaakt van ICT-toepassingen (MS Office, MS Project, BricsCAD, calculatiesoftware, BIM-software). Bij voorkeur schaf je een laptop aan. Indicatieve systeemvereisten zijn:

  • Besturingssysteem:         Microsoft Windows 10, laatste updates geïnstalleerd
  • Processor:                         min. 2.5 GHz
  • RAM geheugen:               min. 8 GB, meer is beter als het betaalbaar is
  • Schermresolutie:             min. 1920 x 1080
  • Grafische kaart:               min. 1 GB GPU met 29 GB/s bandbreedte en DirectX 11 compatibel, beter: 4 GB GPU met 106 GB/s bandbreedte

De aanschaf is vrij, maar wie dat wenst kan een voorstel vinden via onderstaande koppeling.

bouwknopen app

Is het academiejaar reeds begonnen en wil je starten? Geen nood!

Maak je niet ongerust: we zijn weliswaar al gestart met de opleiding, maar onze collega's vangen jou nog persoonlijk op en begeleiden jou in de administratieve afhandeling van je inschrijving, maken je wegwijs op de campus en helpen jou door de gemiste leeractiviteiten heen.

Neem daartoe zo snel mogelijk contact met:

tech