User Experience Lab

UX onderzoek en design

Welkom in het User Experience Lab van Odisee

In het User Experience Lab  zetten we de gebruiker centraal volgens de principes van User Centered Design. Vanuit het standpunt van de gebruiker onderzoeken we de nood aan en het nut van nieuwe oplossingen via user tests of bekijken we hoe en waar bestaande oplossingen worden ervaren en geoptimaliseerd kunnen worden via usability tests.

Maakt User Experience Design of User Centered Design nog geen deel uit van jouw ontwikkelingsproces? Boek een afspraak en ontdek de voordelen van een gebruikersgerichte aanpak. 

ux-lab afbeelding
Ontdek de mogelijkheden van het User Experience Lab

Maak een afspraak met een van onze medewerkers.

Wij meten gebruiksvriendelijkheid
Doel van het UX Lab

Wat is het doel van ons UX Lab?

  • Ondersteunen en promoten van het User Centered Design proces
  • User tests en usability tests faciliteren (mét de nodige sensoren)
  • De gebruikerservaring van nieuwe technologieën onderzoeken

Met ons UX Lab proberen we User Centered Design principes te promoten om ontwikkelprocessen te verbeteren. Vaak wordt UX Design beschouwd als tijdrovend of wordt het pas laat in het ontwikkelproces ingezet. Daarnaast is UX Design veel meer dan énkel de vormgeving van de user interface.

Wij zijn ervan overtuigd dat je door UX te integreren in het hele proces, van bij de probleemstelling tot aan de oplevering én daarna, je niet alleen de kwaliteit van een product of service verhoogd, maar ook de ontwikkeltijd inkort. 

aanpak

Hoe kunnen we helpen?

Blikopener

Via Blikopener kan je gratis even komen proeven van de mogelijkheden. Boek een intakegesprek bij een van onze medewerkers. 

Workshops en opleiding

We geven een workshop voor je medewerkers waarin we de User Centered Design methode implementeren. 

Ondersteunen van user tests

We ondersteunen je bij het uitvoeren van user tests en usability tests. Ons UX lab is voorzien van Eye TrackingFacial Expression RecognitionGSR en EEG sensoren

Onderzoek en nieuwe technologieën

Je kan ons ook inschakelen voor onderzoek naar nieuwe technologieën zoals AR en VR. We beschikken over zowel eenvoudige (Oculus, HTC vive) als high-end(HP Reverb en Microsoft Hololens) apparatuur.

ux lab nieuwe technologieën
Materiaal

Wat hebben we ter beschikking?

ux lab eye tracking

Eye Trackers en Facial Expression Recognition

Met behulp van zowel scherm (desktop) als mobiele (bril) eye trackers kunnen we perfect achterhalen naar wat en hoe lang een gebruiker naar iets kijkt. Het UX lab beschikt ook over software om via een camera gezichtsuitdrukkingen van een gebruiker te analyseren.

ux lab eeg

GSR en EEG sensoren

GSR staat voor Galvanic Skin Response en meet de vochtigheid van de huid. Met EEG sensoren (Elektro-Encefalogram) meten we hersenactivieit. Beide sensoren zijn bedoeld om bepaalde emotionele reacties te kunnen registreren.

ux lab virtual reality

Virtual Reality Brillen

Met zowel eenvoudige (Oculus, HTC vive) als high-end (HP Reverb, Microsoft Hololens) virtual reality brillen kunnen we onderzoeken of deze nieuwe technologieën voor bepaalde doeleinden kunnen inzetten

Medewerkers

Wie zijn onze medewerkers?

Partners

Met dank aan