Terug naar overzicht

Opleiding Agro- en biotechnologie

Meer weten over onze opleidingen?

VRAAG JE BROCHURE AAN!

Alles over dieren, planten, voeding en landbouw

Je leert alles over dieren, planten, voeding en landbouw. Uit de vier afstudeerrichtingen agro-industrie, dierenzorg, landbouw of groenmanagement kies je voor jouw specifieke interesse. De brede basis geeft je alle kansen op de arbeidsmarkt.

Een brede basis

Je kiest van bij de start voor één van de vier afstudeerrichtingen. Naarmate je vordert in je studieloopbaan, besteed je meer tijd aan die specialisatie. Ook het stagevolume neemt toe. Binnen de opleiding ga je op vakexcursie of doe je ervaringswerk op verplaatsing. Je sluit de opleiding af met een bachelorproef.

Agro-industrie (Voeding)

Meer info

Dierenzorg

Meer info

Groen- management

Meer info

Landbouw

Meer info

Aan de slag met je diploma

Als bachelor in de Agro- en biotechnologie kom je terecht in een leidinggevende of middenkaderfunctie. In de vacature zie je vaak één van volgende benamingen opduiken: deskundige, consulent, technieker, keurder, ambtenaar, verantwoordelijke, manager, bedrijfsleider, inspecteur, leerkracht of laborant. 

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
6
Troeven
1
Studiebegeleiding voor 1ste jaars

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studietraject en je bent altijd welkom op het monitoraat voor extra uitleg.

2
Gezellige campus

De opleiding Agro- en biotechnologie op Campus Waas in Sint-Niklaas bestaat uit een klein en hecht team docenten. Je studeert op een kleinschalige campus met aandacht voor het individu. Hier is geen sprake van een kloof tussen docent en student.

3
Buitenlandse stage

In het tweede en derde jaar kun je op buitenlandse stage in Europa en daarbuiten. Zo’n buitenlands avontuur geeft je een pak levenservaring én je ziet hoe de sector elders vaak een andere aanpak vraagt.

4
Je kan starten in februari

Je kunt de opleiding Agro- en biotechnologie starten in september en in februari. Door een verkeerde studiekeuze of heroriëntering komt het jou misschien beter uit om te starten met een (nieuwe) studie in februari. Odisee werkt met een semestersysteem. Je bekijkt met je persoonlijke studietrajectbegeleider welk traject het best bij jou past. Je studeert dan af in februari drie jaar later.

5
Ook in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je Agro- en biotechnologie volgen in afstandsonderwijs. Een belangrijke troef voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. Je studeert de theoretische cursussen zelfstandig (thuis); voor de praktijksessies kom je naar de hogeschool. 

6
Onderzoek

De opleiding Agro- en biotechnologie kent een goed uitgebouwd toegepast wetenschappelijk onderzoek binnen alle afstudeerrichtingen. Hierdoor krijg je als student altijd interessante en up‑to‑date thema’s aangereikt voor je bachelorproef. De rode draad is altijd dezelfde: een duurzame, ethisch verantwoorde omgang met de natuurlijke bronnen: onze aarde, onze voeding, de dieren of planten. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht