Terug naar overzicht

Opleiding Elektronica - ICT

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Passie voor techniek

Vanaf het eerste jaar maak je een keuze tussen Elektronica of Informatie- en communicatietechnologie.  Ben je in de ban van microcontrollers, elektronische sturingen, tv, audio, video, hifi, antennes, robotjes en andere mechatronica? Dan kies je voor Elektronica. Ben je meer geïnteresseerd in de werking van computers (zowel hard- als software), websites en netwerken? Kies dan voor de opleiding ICT.

Ontdek de homepage van ICT

Volg een instapcursus Wiskunde

Voor wie? Studenten die minder dan 4u wiskunde hadden in het laatste jaar secundair.

Kostprijs? Gratis!

Wanneer? 3, 4, 10 en 11 september.

Ik schrijf me in!

Focus op toepassing en praktijk

De klemtoon tijdens je studie ligt op de toepassing en praktijk, veel sessies, case-studies en vakoverschrijdende projecten. Naast een stage, waar je heel wat ervaring opdoet, is de bachelorproef een unieke kans om je kennis aan de praktijk te toetsen.

Aan de slag met je diploma

Onze afgestudeerden vinden vaak werk in de telecommunicatiesector of als programmeur. Wil je later dolgraag een job met computers of mobiele toepassingen? Dan is Elektronica-ICT de opleiding op jouw maat.

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!

ICT studeren aan hogeschool Odisee (Gent)

Elektronica studeren aan hogeschool Odisee (Gent)

Odisee-student Fabrice gaat voor zijn talent

Wat is het verschil tussen secundair en hoger onderwijs?

Daarom kies je voor ICT aan hogeschool Odisee!

Daarom kies je voor Elektronica aan hogeschool Odisee!

Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
6
Troeven
1
Je bent geen nummer

De kloof tussen student en docent is klein. Dat blijkt uit een bevraging bij de eerstejaarsstudenten. Zit je met een specifiek probleem dan helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

2
Mooie infrastructuur op je campus

Technologiecampus Gent is uitgerust met nieuwe laboratoria en praktijkklassen. Bovendien is de campus heel open en schenken we veel aandacht aan groen.

3
Persoonlijke studiebegeleiding

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Zo kun je steeds een beroep doen op je studietrajectbegeleider.

4
Starten in februari

Je kunt de opleiding Elektronica - ICT starten in september en in februari. Door een verkeerde studiekeuze of door andere omstandigheden komt het jou misschien beter uit om te starten met een (nieuwe) studie in februari? Dat kan!

5
Goede reputatie

Afgestudeerden Elektronica – ICT  genieten een uitstekende reputatie in het werkveld. Door de goede samenwerking met bedrijven en industrie kunnen we interessante stageplaatsen aanbieden. Je bent zeer gegeerd en na je studie klaar om in een bedrijf aan de slag te gaan! 

6
Gent, studentenstad bij uitstek

Hier kun je van alles genieten: gezellige terrasjes, cultuur, winkelen… ‘Studenten horen bij Gent’ is het motto van de stad Gent. Als grootste studentenstad van Vlaanderen biedt Gent een ruime waaier aan activiteiten en informatie. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 08.09.2018

Alle velden zijn verplicht