Terug naar overzicht

Opleiding Elektronica - ICT

Overtuigd van je studiekeuze?

Inschrijven doe je gewoon online.

Start je inschrijving

Stel zelf je opleiding samen

Bij de start maak je kennis met de verschillende domeinen van de opleiding: Programmeren, Web & mobile, Elektronica en Netwerken. Verder in je traject kies je het domein waarin je wil specialiseren. Die specialisatie verbreed je met modules uit de andere domeinen, volgens je eigen interesse én je talenten.

We staan voor je klaar!

Op zoek naar studiekeuzeadvies?

sos studiekeuze

4 modules

Bij de start van de opleiding kies je meteen voor Elektronica of ICT. Tijdens het eerste semester krijg je 4 modules waarin je de verschillende domeinen leert kennen. Elke module duurt 7 weken en bevat alle labo’s, projecten, theorielessen én evaluaties. Er is dus geen aparte examenperiode meer. Bovendien geven we maar 2 modules tegelijk. Daarnaast is er voor elke richting (Elektronica en ICT) ook een specifieke module van 6 studiepunten die het hele semester doorloopt. Zo volg je op elk moment dus maximaal 3 verschillende ‘vakken’.

2
afstudeer- richtingen

Elektronica

Meer info

ICT

Meer info

Ontdek ICT aan hogeschool Odisee (Gent)

Daarom kies je voor ICT aan hogeschool Odisee

Dit is de co-hogeschool

Wat is het verschil tussen secundair en hoger onderwijs?

Ontdek Electronica aan hogeschool Odisee

Daarom kies je voor Elektronica aan hogeschool Odisee

Arne, Student Elektronica-ICT

"Ik heb mijn keuze vooral gebaseerd op de aanpak en de sfeer bij Odisee. De docenten zijn bereikbaar en gaan mee in je voorstellen. We worden eerder als collega dan als student behandeld."

Na je diploma?

96% van de afgestudeerden is na 1 jaar al aan het werk

Aan de slag en verder studeren

Je diploma Elektronica-ICT behaald? Proficiat! Via een schakelprogramma stroom je door naar verschillende universitaire opleidingen. En daarvoor hoef je niet eens van campus te veranderen. Handig! Of direct het werkveld in? Met een bachelordiploma Elektronica-ICT op zak ben je erg gegeerd op de arbeidsmarkt.

Aan de slag of verder studeren?

JOUW OPLEIDING, JOUW LAPTOP, JOUW TOEKOMST

Voor je opleiding beschik je over je eigen laptop. Ben je op zoek naar een robuuste en snelle laptop die voldoende performant is voor al je taken? Neem een kijkje op odisee.academicshop.be

  • 3 jaar lang servicegarantie binnen de 24 uur
  • Vervangtoestel inbegrepen
  • Prijs/kwaliteit het beste aanbod
  • Techniekers die je bijstaan - op kot, op school of bij je thuis

Laptop nodig?

Lees de brochure

Persoonlijke begeleiding

1
Je bent geen nummer

Aan Odisee ben je geen nummer. Uit een bevraging bij onze eerstejaarsstudenten blijkt dat de kloof tussen student en docent heel klein is. Zit je met een specifiek probleem, dan kun je altijd bij het docententeam terecht. Een persoonlijke aanpak vinden we bij Odisee heel belangrijk.

2
Begeleiding

Heb je in het middelbaar maar drie à vier uur Wiskunde per week gehad, dan kun je voor de start van het academiejaar een instapcursus volgen. Tijdens het jaar voorzien we ook extra begeleidingsmomenten in je uurrooster. Uiteraard kun je ook altijd extra uitleg vragen aan de docenten, zowel voor, tijdens als na de colleges.

3
Geen examenstress

Omdat we je niet willen opzadelen met examenstress op het einde van elk semester, werken we met permanente evaluatie. Die evaluatieopdrachten krijg je in de loop van de modules. We zien evaluaties dus niet meer als momentopnames, maar integreren ze in de modules.

4
Autonomie versterken

Bij de opleiding Elektronica-ICT draait alles rond een autonomieversterkende leeromgeving. We beschikken op de campus over verschillende projectruimtes en stimuleren je om die zo vaak mogelijk te gebruiken. Bij Odisee omschrijven we de opleiding Elektronica-ICT het liefst als een projectgerichte opleiding, waarin praktische vaardigheden (twee derde) meer gewicht in de schaal leggen dan theoretische kennis (een derde).

72% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Co-creatie in onze opleiding is geen loos begrip. Ons vernieuwd curriculum en aanpak is samen met onze studenten uitgewerkt. We betrekken gradueel het bedrijfsleven in onze opleiding. Van bij de start nodigen we gastsprekers uit en organiseren we bedrijfsbezoeken. Daarnaast werken we nauw samen met het werkveld. Zo schakelen we hen o.a. in om samen met onze docenten de projecten van studenten te evalueren, die meestal in opdracht van of in samenwerking met externen uitgevoerd werden.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Dit is een OKOT-opleiding

Ook onze opleidingspartner Edu organiseert verschillende infosessies

OKOT: OnderwijsKwalificerend OpleidingsTraject

Deze opleiding is door VDAB erkend als OKOT-opleiding. Als je bij de VDAB bent ingeschreven als werkzoekende en je voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je deze opleiding volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering en zonder beschikbaar te moeten zijn voor de arbeidsmarkt. De kosten voor de opleiding worden terugbetaald door VDAB.

Lees hier meer