Terug naar overzicht

Opleiding Elektronica - ICT

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

The Internet of Things

Is een praktijkgerichte opleiding volledig jouw ding? Ben je gebeten door internet, computers, smartphones en de technologie die erachter zit? Wil je zelf netwerken leggen, apps en websites maken of slimme toestellen ontwerpen voor het Internet of Things? Dan is de opleiding Elektronica-ICT zeker iets voor jou.

We staan voor je klaar!

Op zoek naar studiekeuzeadvies?

sos studiekeuze

Twee afstudeerrichtingen

Vanaf het eerste jaar kies je op basis van je eigen interesse een van de twee afstudeerrichtingen. Ben je in de ban van microcontrollers, elektronische sturingen, audio- en videoapparatuur, draadloze communicatie en robotjes, dan kies je voor Elektronica. Ben je meer geïnteresseerd in computers, websites, software applicaties en netwerken, dan is ICT wellicht meer jouw ding. Ten slotte krijg je ook de kans om enkele keuzevakken te volgen die je voorbereiden op de overstap naar een schakeljaar en bijbehorende masteropleiding.

Welkom bij Odisee

Ontdek Elektronica

Ontdek ICT

Arne, Student Elektronica-ICT

"Ik heb mijn keuze vooral gebaseerd op de aanpak en de sfeer bij Odisee. De docenten zijn bereikbaar en gaan mee in je voorstellen. We worden eerder als collega dan als student behandeld."

2
afstudeer- richtingen

Elektronica

Meer info

ICT

Meer info

Na je diploma?

96% van de afgestudeerden is na 1 jaar al aan het werk

Aan de slag en verder studeren

Je diploma Elektronica-ICT behaald? Proficiat! Via een schakelprogramma stroom je door naar verschillende universitaire opleidingen. En daarvoor hoef je niet eens van campus te veranderen. Handig! Of direct het werkveld in? Met een bachelordiploma Elektronica-ICT op zak ben je erg gegeerd op de arbeidsmarkt.

Aan de slag of verder studeren?

Persoonlijke begeleiding

1
Je bent geen nummer

Aan Odisee ben je geen nummer. Uit een bevraging bij onze eerstejaarsstudenten blijkt dat de kloof tussen student en docent heel klein is. Zit je met een specifiek probleem, dan kun je altijd bij het docententeam terecht. Een persoonlijke aanpak vinden we bij Odisee heel belangrijk.

2
Begeleiding

Heb je in het middelbaar maar drie à vier uur Wiskunde per week gehad, dan kun je voor de start van het academiejaar een instapcursus volgen. Tijdens het jaar voorzien we ook extra begeleidingsmomenten in je uurrooster. Uiteraard kun je ook altijd extra uitleg vragen aan de docenten, zowel voor, tijdens als na de colleges.

3
Flexibel traject

Voor beide afstudeerrichtingen (Elektronica en ICT) hebben we één trajectbegeleider. Wil je om een bepaalde reden een flexibel traject volgen, dan stelt de trajectbegeleider samen met jou een individueel uurrooster op waarin je de kans krijgt om alle vakken te volgen. Ongeveer de helft van onze studenten volgt een flexibel traject, de andere helft volgt het normale modeltraject.

4
Autonomie versterken

Bij de opleiding Elektronica-ICT draait alles rond een autonomieversterkende leeromgeving. We beschikken op de campus over verschillende projectruimtes en stimuleren je om die zo vaak mogelijk te gebruiken. Bij Odisee omschrijven we de opleiding Elektronica-ICT het liefst als een projectgerichte opleiding, waarin praktische vaardigheden (twee derde) meer gewicht in de schaal leggen dan theoretische kennis (een derde).

72% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Bij Odisee leggen we de focus graag op talent. We halen het onderste uit de kan om je talenten te ondersteunen en verder te ontwikkelen. In het eerste jaar organiseren we Rebug, een tweedaagse voor alle eerstejaars. Tijdens die tweedaagse krijg je een sessie rond talenten voorgeschoteld aan de hand van de sneltest van Dewulf. Je vult een testje in met vragen over jezelf, en op basis daarvan krijg je een kleur. Vervolgens ga je op zoek naar studenten met andere kleuren en vorm je een groep met teamleden die elkaar perfect aanvullen.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 23.02.2019

Alle velden zijn verplicht