Circulair bouwen - de mobiele unit

Looptijd
/
Onderzoeksproject

Circulair bouwen - de mobiele unit

Om gemakkelijker praktijkkennis omtrent circulaire bouwmethodes over te brengen, werd een unieke demo-unit ontwikkeld met waarheidsgetrouwe maquettes op schaal 1/1.

Een gepimpte 20-voet container gevuld met conventionele en meer circulair verantwoorde bouwmethodes die eenvoudig kunnen vergeleken worden aan de hand van 45 maquettes. De technische fiches per maquette geven inzicht in de technische aandachtspunten en de milieu-impact.

De interactieve manier van het ontdekken van de maquettes zorgt voor een dynamische, leergierige sfeer. Hier mag gevoeld, geroken, geschoven en vergeleken worden.

Het uitgangspunt voor het selecteren van de opbouw van de maquettes is de recent ontwikkelde TOTEM-tool. Deze geeft een indicatie van de milieukost van verschillende onderdelen van gebouwen: www.totem-building.be. Verder passen we de principes toe van veranderingsgericht bouwen, zodat de materialen gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden. Hiervoor worden de documenten Ontwerpfiches Veranderingsgericht Bouwen en de bijhorende catalogus gebruikt.

Interesse in een opleiding of wil je de mobiele unit op jouw site? stijn.dauwe@odisee.be

 

Dak maquettes
Circulair bouwen - de mobiele unit

Onze partners

  • VDAB
  • Bouwunie
  • UGent
DUBIT_Mobiele_Unit_3

Wil je meer weten over dit project?