Op kot Gent

Kot @ Gent

Studenten die op zoek zijn naar een kot op de private markt kunnen terecht op de website www.kotatgent.be. Je kan er de immodatabank raadplegen en op een vlotte manier op zoek gaan naar een kot dat voldoet aan jouw wensen. Via de zoekmachine vind je er de beschikbare koten voor volgend academiejaar.
Op deze site vind je ook alle informatie rond het huren van een kamer in Gent, jouw rechten en plichten als huurder, tips and tricks, een modelhuurovereenkomst, …

Studentenhuis Gent

In Gent is er een studentenhuis met 16 kamers en 6 studio's op wandelafstand van de campus.

Wil je graag een kamer of studio huren in het studentenhuis van STUVO+ Technologiecampus Gent? Bij STUVO+ in bureau A004 vind je meer info en de inschrijvingsvoorwaarden. Ook studenten met een fysieke beperking kunnen bij ons terecht in één van de aangepaste studio’s.

Kot doorverhuren?

Als je naar het buitenland vertrekt op uitwisseling tijdens het academiejaar dan kun je dit melden bij STUVO+. Wij houden een lijst bij met beschikbare kamers voor studenten die voor het tweede semester nog een kot zoeken. Op die manier kan STUVO+ je helpen om jouw kot door te verhuren.

Om een beschikbare kamer/studio aan te bieden kom je langs in bureau A004 met het ingevulde overnameformulier dat je hieronder kan downloaden!

Breng jouw documenten persoonlijk en ten laatste de eerste maandag van oktober binnen!

Op zoek naar een kot voor het 2e semester? Van Aalst naar Gent als student KU Leuven?

Voor studenten van campus Aalst die tijdens hun vierde semester studeren op Technologiecampus Gent (of per uitzondering ook voor andere studenten aan de Technologiecampus Gent), wordt een lijst met beschikbare kamers bijgehouden. Dit zullen kamers zijn van studenten die op Erasmus gaan tijdens het tweede semester en hun kamer wensen door te verhuren of beschikbare kamers in het eigen studentenhuis.

Op kot tijdens examens?

Soms heeft STUVO+ heeft enkele koten vrij tijdens de examenperiode van januari, juni of augustus. Studenten aan Technologiecampus Gent die pendelen kunnen tijdelijk een kot huren van STUVO+ tijdens de komende examenperiode.

Voor wie?
Studenten aan Technologiecampus Gent (ingeschreven voor minstens 27 studiepunten) voor wie het pendelen nadelig is in de examenperiode.

Wat?
Een kot van STUVO+ met gedeelde badkamer, keuken en toilet. Basismeubilair en keukenmateriaal zijn voorzien.

Waar?
In de onmiddellijke nabijheid van Technologiecampus Gent

Wanneer?
Je kan een kamer huren voor de duur van de effectieve examenperiode (afhankelijk van de opleiding) en dit tot ten laatste 1 februari/30 juni!

Prijs?
Afhankelijk van de huurperiode en het type kot betaal je een all-in prijs van minimum €300.

Bij het toewijzen van de koten zal STUVO+ rekening houden met het moment van aanvraag en de afstand tussen het thuisadres van de student en de campus.

Voor meer gedetailleerde info en om een aanvraag in te dienen voor het huren van één van deze kamers neem je contact op met STUVO+.

studentenkamer