Programmeren of Systeem- en netwerkbeheer
Binnen het domein informatica bieden we twee graduaatsopleidingen aan. Beide zijn toegespitst op onze snel veranderende – digitale – maatschappij en helpen je vlot de arbeidsmarkt te betreden. Je kiest voor een diploma waarmee je zelfstandig in team kunt functioneren binnen een specifiek IT-domein: Programmeren of Systeem- en netwerkbeheer. Beide opleidingen kun je volgen tijdens de dag of ‘s avonds vanuit onze vaste uitvalsbasis Campus Brussel of ‘s avonds in Campus Aalst.

Twee specialisaties
Een graduaat maakt deel uit van het hoger onderwijs en situeert zich tussen het secundair onderwijs en een bachelor. Centraal binnen een graduaat is het leren meedraaien in een reële bedrijfscontext: werkplekleren.
De graduaten Informatica werken in modules, wat de leerstof behapbaar maakt. Het eerste semester legt een stevige basis in de werking van informatiesystemen, aangevuld met een introductie van programmeerconcepten en netwerkfundamenten. Vanaf het tweede semester leg je eigen accenten in je beroepsprofiel, door je te specialiseren in één van de twee opleidingen: Programmeren of Systeem- en netwerkbeheer. Beide kun je volgen tijdens de dag of ‘s avonds vanuit onze vaste uitvalsbasis Campus Brussel, of ‘s avonds in Campus Aalst.
-
1
Programmeren
Met Programmeren groei je uit tot een expert in het ontwerpen, bouwen en testen van mobiele- en softwaretoepassingen.
-
2
Systeem- en netwerkbeheer
Met Systeem- en netwerkbeheer groei je uit tot een expert in het uitbouwen en testen van betrouwbare, stabiele en schaalbare netwerken.
Op zoek naar het volledige studieprogramma?
Laat je overtuigen door onze studenten.
Programmeren of Systeem- en netwerkwerkbeheer, iets voor jou?
-
Je wil weten hoe die leuke app, het internet of de cloud in elkaar zit.
-
Je hebt interesse in de toekomst van onze digitale samenleving.
-
Je bijt je graag vast in een uitdagend probleem.
-
Je bent eerder een doener dan een analytische denker.

Ik werk als projectleidster in een technische omgeving. Om een beter inzicht te krijgen in het werk van mijn team wou ik een bijkomend technisch diploma behalen. Tegelijk ben ik sterk geboeid door logica. Dus lag deze opleiding voor de hand. Door te programmeren leer je analytisch en probleemoplossend denken.
En wat nadat je je diploma behaald hebt?
Tijdens ons hands-on graduaat in Programmeren of Systeem- en netwerkbeheer ontdek je jouw talenten en technische skills. Groei samen met ons uit tot een échte problem solver. De vraag naar IT’ers is groot en dus is een job gegarandeerd. Door praktijkleren op de werkplek stomen we je klaar voor bedrijven die op zoek zijn naar flexibele teamspelers. Met dit diploma op zak ben je dus direct inzetbaar.
-
Je kunt meteen aan de slag in de IT-sector
-
Ook verder studeren is een optie

Het verschil op de arbeidsmarkt
Certificaten doen het goed op ieder cv en vooral binnen de IT-branche. Binnen je opleiding vinden we het behalen van kwaliteitsvolle certificaten belangrijk. Een certificaat staat niet alleen voor jouw kennis en expertise, maar vertaalt zich vaak ook in een extra troef voor jouw toekomstige carrière. We begeleiden je naar het behalen van o.a. CompTIA A+, Certified Network Associate, Cybersecurity expert …
Meteen aan de slag
Als je je diploma beet hebt, heb je veel praktijkervaring opgedaan. Laat je creativiteit de vrije loop als programmeur of netwerkkenner bij een digitaal bureau, op de IT-dienst van een bedrijf, kmo of non-profitorganisatie. Je bent direct inzetbaar en kunt vanuit een ondersteunende rol klanten professioneel te woord staan en adviseren.
Of wil je verder studeren?
Met een graduaatsdiploma op zak kun je verder doorstromen naar een bacheloropleiding. Via een vrijstellingspakket kan dat zelfs binnen onze eigen opleidingscluster Digital! Onze Campus Brussel biedt namelijk een schakelprogramma van 90 studiepunten: zo wandel je buiten met een bachelordiploma in de Toegepaste informatica. Je zult er vooral je opgedane kennis verbreden en verdiepen. We stomen je klaar om sturend én in team te kunnen functioneren binnen maar liefst drie verschillende IT-domeinen. Het aanvullend traject focust daarbij vooral op business, programmeren, security en netwerken.
Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kan je in sneltempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je verder op de website bij odisee.be/vrijstellingen.
Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?
Nog niet overtuigd?
Toch nog niet helemaal overtuigd? Download onze brochure of stel je vraag aan een van onze coaches.
