Ontdek 6 tips om deze zomer je studiekeuze te maken

Eindelijk zomer! Hopelijk heb jij leuke plannen in het verschiet. Misschien word je wel toerist aan zee? 🏖️Of ga je kamperen met de tent? 🏕️ 

Wat je plannen ook zijn, je studiekeuze maken kan altijd en overal. Daarom kun je ook tijdens de zomermaanden bij ons terecht voor studiekeuzeadvies en een antwoord op al je vragen.

👇 Lees hieronder wat we voor jou in petto hebben! 👇

zomer
Stap 1

Doe de studiekeuzetest

Ben je op zoek naar instant studiekeuzeadvies? Vul dan onze studiekeuzetest in. Meer dan 60.000 mensen gingen je al voor! Aan de hand van 33 kenmerken zoeken we een match tussen jou en onze opleidingen. Het resultaat? Een overzicht van drie opleidingen die helemaal aansluiten bij jouw profiel. Leuk extraatje: de test is snel en efficiënt. Het duurt maar 5 minuten! Waar wacht je nog op?

studiekeuzetest
Stap 2

Chat met een student uit de richting van je dromen

Heel wat Odisee-studenten staan voor je klaar om jou te helpen bij je studiekeuze. Heb je vragen, vuur ze makkelijk op hen af via onze chattool Unibuddy. Klik op onderstaande link en je vindt de namen en profielen van de studenten met wie je contact kunt opnemen.

chat met studenten
Stap 3

Kijk naar onze liveshow

Hoe maak je de juiste studiekeuze? Hoe ziet het hoger onderwijs eruit? Wat is een studiepunt, leerkrediet, graduaat.... 🤔  Wat is er juist zo anders dan in het secundair onderwijs? Onze studiekeuzeadviseurs en Odisee-studenten leggen jou alles haarfijn uit en geven heel wat tips.

Infodag Sint-Niklaas
Stap 4

Luister naar onze podcast over studiekeuze

Hoe maak je een goede studiekeuze? Hoe begin je eraan en welke rol spelen ouders? Hoe zit het hoger onderwijs in elkaar en wat is nu net zo anders dan in het secundair? In de podcast StudiOstudent zetten we alles op een rijtje aan de hand van getuigenissen van studenten en gesprekken met onze studieadviseurs Inge en Leen.

podcast
Stap 5

Lees de brochures

Laat je inspireren door onze opleidingsbrochures! Misschien heb je interesse in technologie en wil je weten welke opleidingen daar allemaal bij aansluiten. Of misschien hoop je een opleiding te ontdekken waaraan je zelf nog niet gedacht had. Neem dan zeker een kijkje in een van onze brochures. 

brochure
Stap 6

Verken onze campussen virtueel

De Odisee-campussen zijn niet zomaar campussen maar plekken waar comfort, ontmoeting, duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan. We hebben campussen in Aalst, Brussel, Dilbeek, Gent, Schaarbeek en Sint-Niklaas! Ontdek ze allemaal en neem zeker ook een kijkje via onze virtual tours! 

gent
Kom eens langs!

Zaterdag 7 september 2024: welkom op de infodag!

Wil je graag langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Op zaterdag 7 september zetten we voor de laatste keer dit jaar de deuren van onze campussen wagenwijd open. Van 9.30 tot 14 uur kun je doorlopend praten met onze enthousiaste studenten en docenten. Ze helpen je graag verder.

📅 zaterdag 7 september
🕘 9u30 tot 14 uur
🏫 alle campussen

infodag

En als je overtuigd bent van je studiekeuze? Vergeet dan niet om in te schrijven!

Laat je overtuigen door onze studenten