Hoe bereik je Campus Aalst?

Campus Aalst is gelegen in de Kwalestraat 154 in Aalst. De campus is makkelijk bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de wagen. Ontdek hier alle mogelijkheden.

Met het openbaar vervoer

Campus Aalst is vlot bereikbaar met de trein en de bus. 

Via de linken hieronder kun je je exacte reisweg makkelijk opzoeken via de websites van de NMBS en De Lijn. Bekijk hier ook de bussen die van en naar de campus rijden in realtime.

Deze buslijnen brengen je naar onze campus:

 • Lijnen 80, 87, 802, 803 en 804 alsook De Lijn Flex stoppen aan de halte voor de campus (Odisee Nieuwerkerken Aalst).
 • Lijnen 1 en 2 stoppen aan halte Aalst Stedelijk Ziekenhuis, op wandelafstand van de campus.
 • Vanuit Gent en Erpe-Mere kan je ook gebruikmaken van de lijnen 20, 25, 209, 252, 253 en 254. Afstappen doe je aan de halte Sinte Annalaan, op wandelafstand van de campus (10min).

Er zijn ook interessante abonnementsformules voor studenten onder 26 jaar. Meer info via de link hieronder. 

Met de fiets

Kom je met de fiets naar de campus? Goed idee! Fietsen maakt je gelukkig, het bevordert het geestelijk welzijn en het is bovendien goed voor je conditie én het milieu. Onze campus is vlot toegankelijk met de fiets. 

Fietslijn 4 van Stad Aalst loopt langs onze campus. Je kan alle fietslijnen in Aalst hieronder bekijken op een overzichtelijk plannetje.

Ook handig om te weten

 • Campus > station Aalst: 8min
 • Campus > Grote Markt Aalst: 7min
 • Campus > park van Aalst: 6min
 • Campus > Schotte: 9min

Deelfietsen

 • Huur een fiets bij STUVO voor een semester of een volledig academiejaar. Alle info vind je terug via de link hieronder. 
 • Huur een fiets bij de Fietserij
 • Slechts af en toe een fiets nodig? Maak gebruik van Blue Bike, Mobit of het aanbod elektrische deelfietsen en -steps van DOTT

Fietsenstalling

Er zijn 240 (afgesloten) overdekte fietsstallingen op de campus. Deze vind je op verdieping -1. Met jouw studentenkaart heb je toegang tot deze fietsenstallingen. Zorg er voor dat je jouw fiets altijd goed op slot achter laat.

In de fietsenstalling staat er ook een fietsherstelzuil die je kan gebruiken. Lekke band? Je kan een reparatieset voor je band verkrijgen aan het onthaal. 

Met de deelstep

Liever eens de step op dan de fiets? Of makkelijk je weg verder zetten van het station of laatste bushalte naar de campus? Maak gebruik van het aanbod deelsteps van DOTT.

Met de bromfiets/motor

Er zijn 20 overdekte bromfietsplaatsen. Deze vind je links van de hoofdingang van de campus.

Met de auto

De campus ligt vlakbij de E40 en is vlot bereikbaar met de auto.

We zien je het liefst te voet, met de fiets, met de (deel)step, met het openbaar vervoer of een combinatie van bovenstaande naar de campus komen. Kom je toch met de wagen, weet dan dat de parking kan vol staan en een parkeerplaats dus niet altijd gegarandeerd is.

Als de parking vol staat, kan je parkeren op een openbare parking:

 • Zijkant Siesegemlaan (gratis): 5 à 10 min stappen 
 • ASZ (betalend): 7 min stappen 
 • Keizershallen (betalend): 12 min stappen

Carpoolen

Wil je jouw rit duurzamer maken? Bied dan je lege plaatsen aan en carpool gezellig naar de campus.

Via de link hieronder kan je je registreren in onze Campuspool (Mpact). Vind je niet meteen een geschikte carpoolpartner? Laat je zoekertje dan zeker actief in het systeem staan. Ook na jou zullen zich nog mensen registreren. Naast de economische en ecologische voordelen wordt het traject en de tijd gespendeerd in de wagen ineens ook een heel stuk plezanter!

campus Aalst bereikbaar bus
Studentenmobiliteit

Kom hier alles te weten over studentenmobiliteit