Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Lager onderwijs in afstandsonderwijs

De bacheloropleiding Lager onderwijs kan je via afstandsonderwijs volgen op campus Aalst en campus Sint-Niklaas. Zo kun je werk, gezin en studie combineren en een (extra) volwaardig diploma hoger onderwijs behalen. Je krijgt een persoonlijke begeleiding op maat.

Iets voor jou?

Je bent communicatief en sociaal en je wilt graag met kinderen werken, vooral 6- tot 12-jarigen. Of je werkt, maar wilt graag naar de onderwijssector overstappen.

Inschrijven

schrijf je in!

Praktische organisatie

Je studeert op je eigen tempo in zelfstudie . Aanvullend volg je een beperkte reeks contactmomenten op de campus en kun je terecht op het digitaal leerplatform Toledo. 

Examens en stage

  1. Voor de examens volgen we de jaarorganisatie van de reguliere dagopleiding: drie examenperiodes, twee examenkansen. De stage en de stagebegeleiding (door de stageschool en de instelling zelf) verlopen zoals bij de reguliere studenten.
  2. Stages organiseer je zelf op basis van instructies die door de hogeschool worden meegegeven. Ben je al tewerkgesteld in het reguliere lager onderwijs? Dan mag je alle stages op je werkplek lopen.

 

Word leraar in afstandsinderwijs aan hogeschool Odisee

Dit is Odisee

Ontdek de co-hogeschool

2
campussen

Campus Sint-Niklaas

Campus Aalst

Lees de brochure

Download

Instaptoets lerarenopleiding

Voor alle studenten in Vlaanderen

Instaptoets Lerarenopleiding?

Studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding moeten in heel Vlaanderen deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. De resultaten zijn niet bepalend om je te kunnen inschrijven, maar je moet de toets wel afgelegd hebben.

Ik wil meer weten!