Orthorexia nervosa: wanneer gezond eten ongezond wordt

Via dit project ondersteunen we diëtisten in de behandeling van patiënten die geobsedeerd bezig zijn met hun eten. Diëtisten vinden het namelijk moeilijk om deze groep te begeleiden naar een gezonde levensstijl die op lange termijn vol te houden is. Wij zullen een hulpmiddel maken om deze patiënten eerst te herkennen en hen daarna op de juiste manier te behandelen.

Gezonde voeding
Looptijd
/
Financiering
PWO

Op deze webpagina kan je de resultaten lezen en ontwikkeld materiaal consulteren van het onderzoeksproject: “Wanneer gezond eten ongezond wordt: screening, begeleiding en sensibilisering van orthorexia nervosa in de diëtistenpraktijk.”

Over ons & onze partners

Dit project werd in de periode september 2019 – december 2021 uitgevoerd door de opleiding Voedings- en Dieetkunde van de Odisee Hogeschool in samenwerking met twee partners: de Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids-, en Sociale Psychologie van de Universiteit Gent en Eetexpert vzw.

Leden van het projectteam: Ellen Moens, Tiffany Naets, An-Sophie Pinket (eerste projectjaar), Silke Jacobs (eerste projectjaar), Nina Van Den Broecke , Nena Van Hemelryck (vanaf projectjaar 2), Liselotte Van Hevele (tweede projectjaar tot sept) & Anouk Windey (sept – dec 2021).

De stuurgroep: Lien Goossens & Sandra Verbeken (partner Ugent), Loes Stukken (partner Eetexpert), Marleen Genetello (UZ Gent), Katty Uytersprot (zelfstandig diëtist), Loes Neven/Laura Vandeweghe (Gezondleven), Marijke Van Moorhem (Odisee Hogeschool) & Dirk Smits (Odisee Hogeschool).

En met gewaardeerde bijdrages van studenten en stagiaires Voedings- en Dieetkunde van Odisee Hogeschool.