Terug naar overzicht

Toegepaste informatica

Meer info over een opleiding?

Vraag een brochure aan!

Brochures

Informatica van A tot Z

IT is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Via slimme telefoons en wereldwijde netwerken communiceren we met de snelheid van een vingerknip. In de opleiding Toegepaste informatica leer je omgaan met die snel veranderende digitale informatie en communicatie van bedrijven en organisaties. De opleiding heeft drie leerlijnen: Design & build software, Internet & cloud en Business & communicatie. 

We staan voor je klaar!

Op zoek naar studiekeuzeadvies?

SOS Studiekeuze

Stap voor stap naar de praktijk

Tijdens praktijkgerichte projecten leer je plannen maken en in team werken. Je groeit stilaan naar de bedrijfspraktijk toe met proefstages en bedrijfsprojecten. Daarnaast kun je een zomercursus, een workshop of een stage in het buitenland volgen. We doen er alles aan om je op te leiden tot een polyvalente en proactieve informaticus. Aan het einde van de rit bezit je de bagage om een informaticaproject te realiseren en de communicatievaardigheden om te kunnen samenwerken met opdrachtgevers, klanten en andere IT-professionals.

Iets voor jou?

1
Je bent gepassioneerd door digitale communicatie en informatie.
2
Je houdt van innovatieve ICT-toepassingen die de wereld kunnen verbeteren.
3
Je bent ondernemend en steekt de handen uit de mouwen.
4
Problemen zijn er om op te lossen. En je helpt er anderen mee.
5
Je bent niet bang van een uitdaging en toont veel inzet.

Schrijf je eigen verhaal

Kun je je vinden in vier of meer stellingen?

Inschrijven

Infodag

Ik kom

Toegepaste informatica, dat is ook projectwerk, teambuilding, hackathons, realistische producten realiseren en nog zoveel meer! Volg het laatste nieuws van onze opleiding via onze Facebook-pagina!

3 leerlijnen in de kijker

1
Design & build software

In deze leerlijn draait alles rond toepassingen en databanken voor bedrijven en organisaties. Je leert hoe je alles voorbereidt en zelf bouwt. Met de toepassingen die je bouwt, zorg je ervoor dat de efficiëntie in bedrijven verhoogt en de manier van werken verbetert of aangenamer wordt. Je werkt steeds aan concrete en realistische cases. 

Leerlijnen van de opleiding

In je opleiding staan drie leerlijnen centraal: Design & build software, Internet & cloud en Business & communicatie. De leerlijn Business & communicatie volg je gedurende je hele opleiding. In het midden van je opleiding maak je een keuze tussen Design & build software of Internet & cloud. Je kiest zelf welke leerlijn het best aansluit bij je talenten en profiel. Kortom, we leiden je op tot een specialist met een brede basis in communicatie, business en IT.

2
Internet & cloud

Onze maatschappij digitaliseert snel en over een paar jaar is alles met elkaar geconnecteerd. Daarom leer je in deze leerlijn mobiele toepassingen maken, veilig en snel internet garanderen en systemen beheren voor cloudtoepassingen en het Internet of Things.

3
Business & communicatie

Communiceren met collega’s en klanten is heel belangrijk in je toekomstige job als informaticus. Daarom geven we je een stevige communicatietraining in drie talen: Nederlands, Frans en Engels. We gaan niet aan de slag met grammatica, maar wel met hands-on oefeningen, realistische contexten en praktijkgerichte voorbeelden. Je krijgt de skills onder de knie om een overtuigende presentatie te geven en beknopte, duidelijke documentatie te schrijven. Zo weet je snel welke gegevens klanten nodig hebben en hoe je hen daarbij kunt helpen.

4
Hackatons

We organiseren geregeld hackatons voor onze studenten. Vergis je niet: we zetten niet aan tot criminele hackopdrachten. Wat we wel doen: we gaan drie dagen actief aan de slag rond een project. Zodra de hackaton start, krijg je de opdracht. In team ga je brainstormen over hoe je het probleem wilt oplossen. Aan het einde presenteer je in team je idee voor een jury. De winnaar krijgt een prijs. Ook bedrijven komen kijken naar de hackatons. Het is een vorm van scouting door gerenommeerde jury’s.

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Go international

Kom naar de infodag van 23.02.2019

Alle velden zijn verplicht

Na je diploma?

96,3% van de afgestudeerden is na 1 jaar aan het werk

Aan de slag en verder studeren?

De Odisee alumni die de opleiding Toegepaste informatica volgden, werden dankzij een heleboel praktijklessen opgeleid tot professionals met een stevige portie knowhow en ervaring.

Aan de slag of verder studeren?

Persoonlijke begeleiding

1
Coach

Tijdens je opleiding heb je van heel dichtbij contact met je docenten. Ze zijn je coach en werken heel persoonlijk met je samen. Als je werkt aan een project staan ze steeds klaar met feedback of een antwoord op je vragen. 

2
Gepersonaliseerd

Na elke examenperiode is er ook individuele begeleiding. Je kunt dan bij alle docenten langsgaan om je examenresultaten te bespreken. Verloopt je traject moeilijk? Samen met je trajectbegeleider zoeken we naar een oplossing die geschikt is voor jou specifieke situatie. 

3
Weg met de kloof tussen studenten en docenten

Bij Odisee kennen de docenten hun studenten.Met je vragen kun je dus altijd bij hen terecht en omgekeerd spreken ze je op je sterktes aan, want ze weten dat je in een muziekband speelt of dat je cursussen geeft bij het Rode Kruis.

4
Ontdek en kies

Van bij het begin van de opleiding kom je in contact met bedrijven, gastdocenten, experts, internationale partners en oud-studenten. Dat geeft je de mogelijkheid om de verschillende domeinen van IT te ontdekken. In het tweede jaar kun je dan kiezen om te specialiseren in de IT-tak die het meeste aansluit bij jouw talent en passie. 

43% van de starters stroomt door naar 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Een team van docenten staat voor je klaar om samen met jou uit te zoeken waar je talent ligt en ondersteunt je volop. Je werkt vaak in team, waarbij iedereen een taak opneemt volgens zijn eigen talent/interesse. Ook in je job als IT’er zul je verschillende rollen kunnen opnemen. Aan het einde van de opleiding weet je wat jouw talenten en sterktes zijn. Dat is een goed begin voor de volgende stap: verder studeren of werken. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info