Terug naar overzicht

Toegepaste informatica

Spring binnen!

Infodag zaterdag 27 april

welkom

IT, iets voor mij?

Ben je leergierig en heb je een open geest naar nieuwe tools en technologieën? Heb je zin om mee te bouwen aan de digitale toekomst van Vlaanderen en daarbuiten? Kies dan voor een informaticaopleiding bij Odisee. Ontdek doorheen onze opleiding jouw talenten en groei uit tot een échte IT-specialist. 

Stel je studieshake samen

Aan de hand van meerdere keuzetrajecten, toegespitst op Europese beroepsprofielen, leg je je eigen accenten in de opleiding. Een stevige basis in het eerste jaar samen met meerdere coachingsgesprekken helpt je bij het kiezen van drie profielen waarop je je volledig wilt toeleggen. Duidelijk kiezen geeft je nog steeds een brede waaier aan jobmogelijkheden. We bieden zes keuzetrajecten aan.

Na je eerste jaar, kies je voor 3 van de 6 trajecten

1
Business & system analyst
2
System administrator
3
Software developer
4
Web developer
5
Network specialist
6
Digital consultant

Overtuigd? Schrijf je in!

Inschrijven

Leer ons kennen

Onze opleiding wordt gekenmerkt door een gemotiveerd en sterk lectorenteam, een inspirerende en vlot bereikbare campus in het hartje van onze hoofdstad en een doorgedreven studie- en
studentenbegeleiding. Samen met het werkveld ontwikkelden we een nieuw curriculum dat je de kans geeft om zelf te kiezen welk IT-profiel het sterkst bij je aansluit en je daarin te verdiepen van bij de start. Volg het laatste nieuws van onze opleiding via onze Facebook-pagina!

Focus op praktijk

Bij ons maak je oefeningen gebaseerd op reële contexten die je technisch stevig laten nadenken. Theorie krijg je niet in de aula, maar enkel ter ondersteuning rechtstreeks in de labo’s. Daarnaast verwerf je ook bedrijfskundige competenties en word je klaargestoomd om zelfstandig te functioneren in een bruisende businesswereld. 

96,3% van de afgestudeerden is na 1 jaar aan het werk

Jij staat centraal!

Dankzij onze doorgedreven studentenbegeleiding.

Stuvo+
Jouw docent = jouw coach

Tijdens je opleiding heb je van heel dichtbij contact met je docenten. Ze zijn je coach en werken heel persoonlijk met je samen. Als je werkt aan een project staan ze steeds klaar met feedback of een antwoord op je vragen. 

Stap voor stap naar de werkwereld

Tijdens praktijkgerichte projecten leer je plannen maken en in team werken. Naarmate de opleiding vordert, krijg je steeds meer kansen om werkveldervaring op te doen. Eerst door een groepswerk gelinkt aan een bedrijfsopdracht, later in de opleiding door een semester stage in het binnen- of buitenland. We doen er alles aan om je op te leiden tot een polyvalente, open en proactieve informaticus. 

Graduaat en bachelor?

Twijfel je of een bacheloropleiding wel iets voor jou is? Graduaten situeren zich tussen het secundair onderwijs en de professionele bachelors. Via de graduaatsopleiding Informatica (traject Programmeren of Netwerken & systemen) betreed je sneller de arbeidsmarkt met een diploma waarmee je zelfstandig in team kunt functioneren binnen een specifiek domein.

Kom naar de infodag van 27.04.2019

Alle velden zijn verplicht

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Dit is een OKOT-opleiding

OKOT: OnderwijsKwalificerend OpleidingsTraject

Deze opleiding is door VDAB erkend als OKOT-opleiding. Als je bij de VDAB bent ingeschreven als werkzoekende en je voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je deze opleiding volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering en zonder beschikbaar te moeten zijn voor de arbeidsmarkt. De kosten voor de opleiding worden terugbetaald door VDAB.

Lees hier meer