Bijscholing Rescert warmtepompen

Ben je in het bezit van het certificaat Rescert Warmtepompen en moet je de verplichte bijscholing volgen om je certificaat te verlengen? Dan kun je bij Odisee terecht voor deze zelfstudiecursus, bijscholingsmoment en bijhorend examen.

Deze opleiding voor volwassenen maakt deel uit van Odisee Continue, hét aanbod voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Warmtepompen - Continue
Bijscholing Rescert warmtepompen

Voor wie?

Je hebt een certificaat Rescert Warmtepompen en wenst de verlenging van je certificaat aan te vragen. Je kunt deze bijscholing maximaal 2 jaar voor de vervaldatum van je bekwaamheidsattest volgen.  

Meer informatie kun je hier terugvinden. 

Inhoud en werkwijze

In deze bijscholing gaan we in op de recente ontwikkelingen. Na inschrijving ontvang je een zelfstudiecursus met een update van de wetgeving en voorbeelden om werken correct uit te voeren.  Deze cursus bevat 50 à 200 vragen met antwoorden. Je studeert deze syllabus op voorhand in en geeft tijdig je vragen door  aan de docent. Tijdens het verplichte bijscholingsmoment van drie uur behandelen we deze vragen.

Programma

  • Algemene opfrissing van de materie
  • Aandachtspunten bij installatie
  • Vraag- en antwoordsessie waarbij de docent de vooraf doorgestuurde vragen beantwoordt.

Examen

Na de bijscholing en voor de vervaldatum van de geldigheid van jouw certificaat leg je een examen af in onze erkende exameninstelling. Het examen bestaat uit 15 meerkeuzevragen, elke vraag heeft evenveel gewicht. Er is geen giscorrectie.  Om te slagen moet je minstens 60% behalen. Indien je niet slaagt, is er één herkansing mogelijk.

Verlenging aanvragen van jouw certificaat

Als je slaagt op het examen krijg je een getuigschrift. Dit getuigschrift dien je in bij RESCert voor een verlenging van 7 jaar. Deze aanvraag moet ingediend zijn voor het vervallen van het huidige certificaat.

OPGELET: de vervaldatum van het oorspronkelijke attest mag niet verlopen zijn voor je de bijscholing volgt. Indien je te laat hernieuwt, moet je de volledige opleiding opnieuw volgen. 

Meer informatie kan je hier terugvinden. 

Man met helm werkt aan koelinstallatie

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Deze opleiding is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die je zoekt? 

Dan kun je meteen inschrijven. 

Toch nog bijkomende vragen of twijfels?

Heb je nog een grote of kleine vraag?  Contacteer ons!

Wij zullen je graag een antwoord geven. 

Volwassen student
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

  • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
  • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
  • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
  • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
  • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren