Wondzorg: oncologische wondzorg

Meer en meer patiënten worden ambulant behandeld in het ziekenhuis en komen steeds vroeger naar huis na een opname. Hierdoor word je als verpleegkundige regelmatig geconfronteerd met uitgebreide oncologische wondzorg en sta je voor grote uitdagingen.

De juiste etiologie van de wonden vaststellen en dan op een juiste manier de wondzorg hierop aanpassen is niet zo evident.

Ontdek in deze navorming hoe je deze moeilijke taak het best aanpakt.

Deze opleiding voor volwassenen maakt deel uit van Odisee Continue, hét aanbod voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Oncologische wondzorg - Continue

Programma

Palliatieve patiënten hebben wonden als gevolg van tumoren, bestraling of doorligwonden. Voor hen ligt het accent niet op het behandelen met het uitzicht op genezing, maar op het beperken van het ongemak of het bieden van comfort.

Deze studiedag focust op oncologische ulcus versus wonden, huidreacties en (na)zorg voor de huid bij oncologische behandelingen. Je leert welke verbanden en hulpmiddelen er bestaan om o.a. excessief wondvocht, geur, pijn, bloeden, wonduitbreiding en frequente verbandwissels zo goed mogelijk aan te pakken.

Iets voor jou?

Deze navorming is bestemd voor alle verpleegkundigen geïnteresseerd in wondzorg en dit ongeacht het werkveld, hetzij ziekenhuis, thuisverpleging, onderwijsinstelling, woonzorgcentra...

Docenten

De studiedag wordt verzorgd door deskundige lesgevers van het CNVP, allen met uitgebreide expertise in wondzorg. Naast theoretische inzichten gaan zij ook heel uitgebreid in op concrete praktijkvoorbeelden en casussen.

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Meisje - nadenkend
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

  • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
  • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
  • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
  • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
  • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren