Terug naar overzicht

Graduaat in de Marketing- en communicatiesupport

Talenthogeschool

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Wat leer je?

Als gegradueerde in de Marketing- en communicatiesupport kun je vlot en proactief marketing- en/of communicatiecampagnes ondersteunen. Je kunt de nodige informatie verzamelen, verwerken en presenteren. Je bent in staat om interne en externe contacten en relaties te onderhouden en om probleemoplossend en doelgroepgericht te werk te gaan. Je kunt zelfstandig én in team te werken.

Gloednieuw

Je kunt de graduaatsopleiding Marketing- en communicatiesupport bij Odisee volgen vanaf academiejaar 2019-2020

(onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse regering)

Programma

Het modeltraject van het graduaat Marketing- en communicatiesupport bestaat uit 120 studiepunten, verspreid over 2 academiejaren. Je volgt deeltijds les op bepaalde werkdagen en op zaterdag en je bent deeltijds actief op de werkplek.

Je kunt kiezen tussen de afstudeerrichtingen Marketingsupport of Communicatiesupport. De leerstof van beide afstudeerrichtingen is voor een groot deel hetzelfde. Tijdens het werkplekleren zal je echter de focus leggen op marketing óf op communicatie .

Werkplekleren

Tijdens je opleiding ligt de klemtoon op het werkplekleren: al doende leren op de werkplek dus. Werkplekleren is een beetje te vergelijken met stage, maar dan nog intenser: je past niet alleen toe wat je in de lessen leerde, maar draait ook echt mee op de werkvloer. Zo merk je al snel of het beroep je ligt en ben je meteen klaar om het beroep ook uit te oefenen wanneer je je graduaatsdiploma in handen hebt. 

Iets voor jou?

Het graduaat Marketing- en communicatiesupport is zeker iets voor jou als je je in de meeste van de uitspraken hiernaast herkent:

  • Ik hou van afwisseling en al doende leer ik het best.
  • Ik vind het boeiend om mee te werken aan campagnes.
  • Ik kan vlot overweg met de pen en met de computer.
  • Ik leg snel contact met anderen.
  • Communiceren zit me in het bloed.
  • Ik ben creatief en zoek graag naar oplossingen.
  • Ik heb oog voor detail.
  • Bij de ontwikkeling van marketing- of communicatietools schrikt de technologie me niet af.
  • Nieuwe trends in marketing en social media boeien mij.
  • Mijn talenkennis helpt mij bij het netwerken en het ondersteunen van klanten.

Infobrochure

Download

FAQ

Vind hier een antwoord op al je vragen

FAQ over graduaatsopleidingen

Na je diploma

Als je je opleiding afrondt, behaal je een diploma hoger onderwijs — dat van gegradueerde — waarmee je meteen aan de slag kunt. Na een graduaatsdiploma kun je natuurlijk ook verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld bij Odisee kiezen voor een vervolgtraject en je bachelordiploma Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Marketing of je bachelordiploma Office management behalen.

Bacheloropleidingen bij Odisee