Toelatingsvoorwaarden

Algemene toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden tot een opleiding of opleidingsonderdelen bij Odisee moet je beschikken over een Vlaams diploma secundair onderwijs en een positief leerkrediet. Aan deze voorwaarden moet voldaan zijn bij aanvang van het academiejaar. 

Sommige andere diploma's of studiegetuigschriften worden ook aanvaard. De volledige lijst is opgenomen in Afdeling 1 van het Onderwijs- en examenreglement

Inschrijven met een niet-Vlaams diploma

Als je je diploma secundair onderwijs behaald hebt in een instelling buiten de Vlaamse Gemeenschap, kun je niet meteen inschrijven. Ook niet als je Belg en/of Nederlandstalig bent. Je moet eerst een aanvraag tot toelating indienen. Zo kunnen we nagaan of je aan de juiste voorwaarden voldoet om te mogen inschrijven aan een Vlaamse onderwijsinstelling. 

Inschrijven zonder diploma secundair onderwijs

Als je niet voldoet aan de diplomavoorwaarden om te kunnen starten in een graduaats- of bacheloropleiding, kun je deelnemen aan een toelatingsproef.

Toelating van een trajectbegeleider

Om je slaagkansen te maximaliseren is het in bepaalde gevallen nodig om vóór je inschrijving een persoonlijk gesprek te hebben met een trajectbegeleider.

 

Contactpersonen trajectbegeleiding

Inschrijven voor een examencontract

Als je wil inschrijven voor een diploma-examencontract of een credit-examencontract moet er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Neem hiervoor contact op met één van onderstaande personen via een mail naar sa@odisee.be

  • Campus Aalst: Natalie Corthals 
  • Campus Brussel + Brussel-Terranova: Brigitte Van Gaever
  • Campus Dilbeek: Stefanie Wynant 
  • Campus Schaarbeek: Lieselot De Vylder
  • Campus Sint-Niklaas: Geert Van Overmeire
  • Technologiecampus Gent: Wendy De Cock 

Als student met een niet-EER nationaliteit en tijdelijk verblijvend als student in België kun je niet inschrijven voor een examencontract, tenzij je ook gelijktijdig een inschrijving hebt voor een diplomacontract.