Terug naar overzicht

Opleiding Energietechnologie

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Word energiespecialist

Wil je weten hoe slimme elektrische installaties werken? Ben je energiebewust? Domotica en industriële systemen spreken je aan? Je vraagt je af hoe PLC's, windturbines, zonnecellen, WKK en Electromobility werken? Je bijt je graag vast in projecten? Zonder twijfel kies je dan voor de opleiding Energietechnologie! 

Infobrochure!

Download

Volg een instapcursus Wiskunde

Voor wie? Studenten die minder dan 4u wiskunde hadden in het laatste jaar secundair.

Kostprijs? Gratis!

Wanneer? 14, 15, 18 en 19 september van 9u tot 13u.

Ik schrijf me in!

Opleiding van de 21e eeuw

Energie is momenteel een van Europa's grootste uitdagingen. Energie-efficiëntie en duurzaam ondernemen zijn belangrijke issues. Met een diploma Energietechnologie heb je dan ook een gewild diploma in handen met 100% jobzekerheid.

A little help?

Vraag extra instapbegeleiding.

INSTAPBEGELEIDING

Aan de slag met je diploma

Duurzame energie zit in de lift. Met een diploma Energietechnologie heb je dan ook een gewild diploma in handen. Door je praktijkgerichte opleiding ben je gemakkelijk inzetbaar op de arbeidsmarkt. De extra certificaten die je kunt behalen betekenen een extra troef.

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Daarom kies je voor Energietechnologie aan Odisee!

Energietechnologie

Energietechnologie studeren aan hogeschool Odisee (Gent)

Wat vind je het leukst aan de Technologiecampus?

Wat vind je leuk aan studentenstad Gent?

Energietechnologie (Odisee) brengt talent studenten in kaart

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
7
Troeven
1
Jij bent nummer 1

De kloof tussen student en docent is klein. Dat blijkt uit de bevraging van eerstejaarsstudenten. Zit je met een specifiek probleem dan helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

2
Modern domoticalab

De Technologiecampus Gent is uitgerust met moderne labo’s. Top of the bill is ons hypermodern labo domotica waar je alle kneepjes van het vak leert. Odisee speelt dan ook een voortrekkersrol op het vlak van domotica. Je leert er programmeren met centrale en decentrale systemen en je leert er omgaan met energiemonitorsystemen.

3
Uitstekende reputatie

Afgestudeerden Energietechnologie genieten een uitstekende reputatie in het werkveld. Door de goede samenwerking met bedrijven en industrie kunnen we interessante stageplaatsen aanbieden. Je bent zeer gegeerd en na je studie klaar om in een bedrijf aan de slag te gaan!

4
Oplossings- en praktijkgericht

Energietechnologie is een zeer praktijkgerichte opleiding. Geen theorie om de theorie, maar wel veel hand-ons en praktijkgerichte projecten. Het is ten slotte een heel actuele opleiding waar we oog hebben voor alle recentste evoluties en trends op het vlak van energie.

5
Oog voor jouw talent

Uiteraard pompen wij bakken kennis in onze studenten, maar daar stoppen we zeker niet! In de opleiding Energietechnologie gaan we ook samen met jou actief op zoek naar talent. We halen het maximum uit onze Young Potentials en maken er kritische en leergierige wereldburgers van met een brede, multidisciplinaire interesse. Precies daarom zijn onze alumni zo gegeerd op de arbeidsmarkt.

6
Persoonlijke studiebegeleiding

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studietraject en ben je altijd welkom op het monitoraat voor extra uitleg.

7
Gent, studentenstad bij uitstek

Hier kun je van alles genieten: gezellige terrasjes, cultuur, winkelen… ‘Studenten horen bij Gent’ is het motto van de stad Gent. Als grootste studentenstad van Vlaanderen biedt Gent een ruime waaier aan activiteiten en informatie. 

Odisee-studenten ontwerpen windmolens voor Nigeria

Odisee-studenten Energietechnologie maken windmolens voor de Nigeriaanse stad Jos. “Onder de noemer Energy for Africa willen we een windmolen ontwerpen voor de lokale bevolking. De bedoeling is dat de plaatselijke leerlingen de windmolens zelf kunnen opbouwen, zodat de inwoners van Jos helemaal in hun eigen energie kunnen voorzien.”

 

Welkom in de eerste zelfvoorzienende klas van Gent!

De meest energiezuinige klas van Gent vind je op de Technologiecampus van Odisee. Studenten Energietechnologie halen er hun elektriciteit rechtstreeks uit zonnepanelen, een windturbine en een elektrische fiets. Een unicum!

Lees het volledige artikel

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht