Terug naar overzicht

Opleiding Ergotherapie

Meer weten over onze opleidingen?

VRAAG JE BROCHURE AAN!

Word ergotherapeut

Ergotherapeuten maken mensen met gezondheidsproblemen maximaal zelfredzaam - thuis, op het werk en in hun vrije tijd. Hun cliënten zijn even gevarieerd als de klachten die ze behandelen. Ergotherapie is een begeleidings- en behandelingsvorm voor kinderen, volwassenen en senioren met een tijdelijke of blijvende handicap of met andere gezondheidsproblemen.

Hulp en advies

Je zorgt dat je cliënten zo zelfstandig mogelijk functioneren in hun eigen leefwereld via allerhande materialen, activiteiten en hulpmiddelen. Je adviseert hen over hoe ze hun huis, hun omgeving, hun gebruiksvoorwerpen en hun omgaan kunnen aanpassen om beter te functioneren. Je leert patiënten opnieuw grijpen, eten, organiseren, schrijven, stofzuigen enzovoort. Je leert hen zittend koken, kledij aantrekken met één hand, rijden in een rolstoel. Je zoekt het evenwicht tussen wat mogelijk en wat wenselijk is, tussen het haalbare en het onbereikbare.

Aan de slag met je diploma

Ergotherapie is een paramedisch beroep, een beroep dat rechtstreeks of zijdelings samenhangt met de geneeskunde. Als lid van het paramedisch team werk je samen met de arts aan optimaal herstel van je patiënten. Ergotherapie is een begeleidings- en behandelingsvorm voor kinderen, volwassenen en senioren met een tijdelijke of blijvende handicap of met andere gezondheidsproblemen.

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
3
Troeven
1
Zuurstof in je opleiding

De aanpak waarbij je kunt rekenen op veel ondersteuning, maar tegelijk ook je opleiding zelf kunt sturen, noemen we ‘Zuurstof in je opleiding’We passen hem toe in alle opleidingen Gezondheidszorg van Odisee.

2
Persoonlijke studiebegeleiding

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studietraject en ben je altijd welkom op het monitoraat voor extra uitleg.

3
Studeren te midden van de praktijk

Als je Ergotherapie volgt aan Odisee, dan studeer en oefen je op de Campus Brussel - Terranova te midden van echte welzijns- en gezondheidsdiensten. Op de derde verdieping leer je hoe je mensen maximaal zelfredzaam maakt. Je kunt er naar hartenlust oefenen in het skillslab en kennismaken met toekomstige cliënten.

Studenten Ergotherapie oefenen tijdens de werkcolleges met échte cliënten. Op de campus bevindt zich namelijk ook een dagcentrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Het werkveld op de campus, zeg maar.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Romy doet haar stage in Cambodja

"Ik ontferm me over weeskinderen met een leerachterstand"

“Ik loop stage in het weeshuis Home of Hope in de hoofdstad Phnom Penh. De meeste kinderen hebben autisme, ernstige leerstoornissen en een vertraagde ontwikkeling. Ik leer ze onder andere te lopen met loophulpmiddelen, of hoe ze een rolstoel moeten gebruiken.”

Lees het artikel

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht