Terug naar overzicht

Graduaat in de Accounting administration

Wil je meer info over een opleiding?

Vraag een brochure aan!

Brochures

Wat leer je?

Als gegradueerde in de Accounting administration heb je inzicht in bedrijfsbeleid, accountancy en fiscaliteit. Je bent sterk in de praktijk en hebt bedrijfservaring. Je kunt een antwoord geven op courante boekhoudkundige vragen, je zorgt voor een relevante rapportering en maakt daarbij gebruik van de juiste digitale tools en systemen.

Gloednieuw

Je kunt de graduaatsopleiding Accounting administration bij Odisee volgen vanaf academiejaar 2019-2020

Programma

Het programma is opgebouwd volgens vier leerlijnen: bedrijfsbeleid, accountancy, fiscaliteit en praktijk. Gaandeweg verwerf je de nodige kennis en vaardigheden om te kunnen functioneren op de werkplek. Je leert op een kritische manier naar jezelf te kijken en werkt aan cases of projecten. Je leert zowel op school als op de werkplek.

Je kunt kiezen uit twee trajecten: een voltijds traject overdag en een traject met blended learning.

Werkplekleren

Tijdens je opleiding ligt de klemtoon op het werkplekleren: al doende leren op de werkplek dus. Werkplekleren is een beetje te vergelijken met stage, maar dan nog intenser: je past niet alleen toe wat je in de lessen leerde, maar draait ook echt mee op de werkvloer. Zo merk je al snel of het beroep je ligt en ben je meteen klaar om het beroep ook uit te oefenen wanneer je je graduaatsdiploma in handen hebt. 

1
Voltijds traject overdag

Het modeltraject is een voltijds opleidingstraject, hoofdzakelijk overdag, in Brussel. Het  academiejaar is opgedeeld in kwartalen en per kwartaal wordt een beperkt aantal vakken aangeboden, wat de ‘studeerbaarheid’ van het programma verhoogt.

2
Traject met blended learning

Het blended learning-traject bestaat uit contactmomenten en (begeleide) zelfstudie. De contactmomenten zijn gepland op maximaal drie avonden en een vaste dag per week.

Het programma richt zich vooral tot werkenden die bij hun werkgever aan werkplekleren kunnen doen en die 1 dag per week aan hun studies kunnen en willen besteden. Het blended learning-programma wordt gespreid over drie jaren.

Iets voor jou?

Het graduaat in Accounting administration is zeker iets voor jou als je je in de meeste van de uitspraken hiernaast herkent:

  • Ik heb interesse in accountancy, fiscaliteit, ICT en recht.
  • Ik ben op zoek naar een praktische opleiding en wil je liefst zo snel mogelijk het werkveld in om te leren.
  • Ik ben administratief sterk.
  • Ik ben een communicatieve teamspeler.
  • Ik kan nauwkeurig werken.
  • Ik wil de geheimen van BTW, personen - en vennootschapsbelasting kennen.
  • Ik wil alles leren over het opmaken en inboeken van facturen en creditnota’s.
  • Ik wil bankverrichtingen leren coderen en inboeken én betalingen van klanten opvolgen.

Infobrochure

Download

FAQ

Vind hier een antwoord op al je vragen

FAQ over graduaatsopleidingen

Na je diploma

Als je je opleiding afrondt, behaal je een diploma hoger onderwijs — dat van gegradueerde — waarmee je meteen aan de slag kunt op de arbeidsmarkt. Na een graduaatsdiploma kun je natuurlijk ook verder studeren. Via een vervolgtraject van 90 studiepunten kun je bijvoorbeeld je bachelordiploma Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit behalen.

Bacheloropleidingen bij Odisee