Bedrijfsmanagement - Supply Chain Management (voorheen: Logistiek management)*

Logistiek is overal! Vlaanderen is een logistieke draaischijf in Europa en ver daarbuiten. E-commerce is de game changer in het logistiek speelveld. Op een meer duurzame wijze onze internationale goederenstromen organiseren is dé uitdaging in de komende jaren. Spreken deze thema’s je aan? Overweeg dan zeker de afstudeerrichting Supply Chain Management.

*De afstudeerrichting Logistiek management heet voortaan Supply Chain Management (naamswijziging onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse overheid).

Supply chain management

Veel vragen over het hoger onderwijs? Wij beantwoorden ze voor jou!

Een opleiding Bedrijfsmanagement - Supply Chain Management. Wat houdt dat nu juist in?

 • Praktijkgericht
 • Dicht bij het bedrijfsleven
 • Functionele talenkennis & sociale vaardigheden
 • Communicatieve training

Treinen, vrachtwagens, schepen, auto’s en vliegtuigen: voor kinderen is het een spel, in het echte leven is het een miljoenenbusiness. Droom je van een job met een internationaal karakter waarin je stressbestendigheid dagelijks van pas komt? Durf je verantwoordelijkheid te nemen en is geen uitdaging voor jou te groot? Dan zit je helemaal op je plaats in de afstudeerrichting Supply Chain Management.

Theorie en praktijk

Als je kiest voor Supply Chain Management, krijg je vaak les van professionals uit het werkveld. Theorie wordt afgewisseld met concrete cases, werkbezoeken, gastcolleges en internationale projectweken. Dit alles om je klaar te stomen voor het echte werk. Alle aspecten van de logistieke keten komen aan bod. Van de klassieke transportmodi, over internationale goederenstromen tot total Supply Chain Management. Alles staat op het menu.

Internationale dimensie

Vanaf het eerste jaar maak je intensief kennis met de logistieke wereld. Het tweede jaar verdiep je je stelselmatig in de verschillende vakinhouden en het derde jaar staat in het teken van het toepassen van leerinhouden. Ben je digitaal aangelegd, dan geven we je de kans om je digitale skills aan te scherpen, door o.a. keuzevakken aan te bieden in samenwerking met onze opleiding Toegepaste Informatica. Internationale samenwerking zit bovendien in ons DNA. Je leert je bijgevolg vlot uitdrukken in verschillende Europese talen. Zin in een internationale stage? Geen probleem. In Europa of verder weg? Mogelijkheden bij de vleet om via internationale bedrijven stage te lopen in elk continent van onze aardbol.

 

Wat zeggen onze studenten?

Laat je overtuigen door onze studenten

MEER WETEN

Op zoek naar het volledige studieprogramma?

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een bacheloropleiding?

 • Twee diploma's

  Je laatste jaar kun je volgen aan de Franstalige hogeschool EPHEC in Brussel. Je traint je talenkennis en geeft zo je carrière een extra duwtje in de rug. Bovendien studeer je af met een dubbel diploma: van Odisee én van EPHEC.

 • Ondernemende student

  Ben je van plan om een eigen zaak uit de grond te stampen, dan kun je het traject voor ondernemende studenten volgen waarin je meer flexibiliteit krijgt dan bij het modeltraject.

 • Engelstalig programma

  Bedrijfsmanagement kun je bij Odisee ook in het Engels volgen. In dit programma leggen we de nadruk op alle internationale mogelijkheden: de ideale keuze voor wie een internationale carrière op het oog heeft.

  Ontdek er hier alles over.

Iets voor jou?

Supply Chain Management, iets voor jou?

 • Organiseren zit in je DNA.
 • De wereld van e-commerce boeit je mateloos.
 • Je wil mee aan de wieg staan van innovatieve en duurzame logistieke concepten.
 • Een job met een internationaal karakter én met pit, daar droom je van.
 • Na je opleiding ga je graag meteen aan de slag.
 • Managen van belangrijke goederenstromen? Laat maar komen!
Meisje - nadenkend
Veel mensen denken dat logistiek een mannenwereld is. Voor mij was dat net een extra reden om voor de afstudeerrichting Supply Chain Management te kiezen: ik wil aantonen dat dit ook weggelegd is voor vrouwen!
Jenthe De Mossenau
Studente Supply Chain Management
Jenthe De Mossenau
Wat moet je verwachten

Handen uit de mouwen en met de voeten in de praktijk

Geen voorkennis?

Ook als je in het middelbaar geen economische vakken had, kun je zonder problemen starten met de opleiding Bedrijfsmanagement. Ongeacht welk traject of welke afstudeerrichting je kiest, je krijgt sowieso een brede economische en bedrijfskundige vorming. Ook talen, praktijkgerichtheid, persoonlijke accenten en doorstroommogelijkheden zijn vaste waarden in de opleiding Bedrijfsmanagement.

Internationaal logistiek project

Half oktober neem je als student Supply Chain Management deel aan een internationaal logistiek project, o.a. in samenwerking met de Hogeschool Berlijn en de Hogeschool Katowice. De aangeboden seminaries en bedrijfsbezoeken bereiden je voor op een case in verband met multimodaal transport. Daarvoor werk je samen met buitenlandse studenten in gemengde teams.

Praktijkgericht

Elk jaar leer je de toekomstige werkwereld beter kennen. Casussen, projecten, seminaries en gastlezingen brengen je voortdurend in contact met de praktijk. Daarnaast ga je ook letterlijk de sfeer opsnuiven in verschillende bedrijven waaronder de Big Four, KBC, Haven van Antwerpen, Nike, Coca-Cola en RSCA Anderlecht. In het derde jaar doe je een stage van een 60-tal dagen in een bedrijf of organisatie, waar je meedraait als volwaardig lid. Bij Supply Chain Management kun je je kandidaat stellen om een echte topmanager als stagementor te krijgen. Word je hiervoor weerhouden, dan ga je een echte topstage tegemoet.

Ga 100% voor je eigen talent

Je leert je talenten kennen in verschillende workshops. Je benoemt drie persoonlijke professionele talenten. Het is de taak van je stagementor om te bevestigen of de talenten inderdaad je aangeboren sterktes zijn. We leren je om die sterktes in te zetten, maar geven ook kritische en opbouwende feedback. Zo bouw je je professionele persoonlijkheid verder uit en ben je aan het einde van de rit klaar voor het bedrijfsleven. Via een competentieportfolio sta je stil bij de ontplooiing van je competenties. Een niet te onderschatten troef voor je toekomstige sollicitaties.

wat kan je verwachten
Na je diploma

En wat nadat je je diploma behaald hebt?

Met een diploma Supply Chain Management ligt de logistieke wereld aan je voeten.

Waar kun je aan de slag?

 • Logistiek leidinggevende in een warehouse omgeving
 • Inkoper
 • Transportplanner
 • E-commerce specialist
 • Supply- en demandplanner
 • Expediteur internationale goederenstromen
 • Operations manager
 • Logistics manager
Wat na je diploma 1

Of wil je verder studeren?

Met een diploma Bedrijfsmanagement op zak kun je ook je academische carrière verderzetten. Na een schakelprogramma kun je een academische master volgen in het binnen- of buitenland. Je hebt de keuze uit een master in Handelswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Logistiek Management en Business Administration.

Daarnaast kun je opteren voor een postgraduaat, bijvoorbeeld Sales, HRM, Digitale marketing en communicatie of je kunt kiezen voor een opleiding aan de Fiscale Hogeschool.

Ook een banaba is een optie. Binnen de opleiding Bedrijfsmanagement kun je een nieuwe afstudeerrichting kiezen, of je kunt voor een compleet andere bacheloropleiding gaan.

Wil je graag lesgeven, dan is de specifieke lerarenopleiding iets voor jou. Mogelijkheden genoeg, met andere woorden!

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kan je in sneltempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je verder op de website bij odisee.be/vrijstellingen.

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Jaarplanning

Elk semester bestaat uit twaalf lesweken. Je hebt regelmatig tussentijdse evaluaties in de vorm van opdrachten, presentaties of testen. Aan het eind van elk semester leg je examens af. In maart vervangen we een lesweek door andere activiteiten, zoals een casus, een bedrijfsspel of bedrijfsbezoeken.

Campus Brussel

Kies je voor Brussel als studentenstad, dan ga je voor een spannende mix tussen bedrijvigheid en ontspanning in een internationale omgeving. En qua bedrijven zit het in onze hoofdstad wel snor. Campus Brussel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op en rond de campus zijn er heel wat plaatsen waar je een broodje of snack kunt vinden. Voor een grotere honger kun je in studentenrestaurant De Mineen terecht.

Studeren als werkzoekende

Deze opleiding is door VDAB erkend als OKOT-opleiding. Als je bij de VDAB bent ingeschreven als werkzoekende en je voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je deze opleiding volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering en zonder beschikbaar te moeten zijn voor de arbeidsmarkt. De kosten voor de opleiding worden terugbetaald door VDAB.

 • 6
  campussen
 • + 11.000
  studenten
 • 27
  bacheloropleidingen
 • 12
  graduaatsopleidingen
 • 1 op 4
  volgt een opleiding op maat van volwassenen
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Jongen - Gele muts