Veel vragen over het hoger onderwijs? Wij beantwoorden ze voor jou!

Een opleiding Bedrijfsmanagement - Accountancy-Fiscaliteit. Wat houdt dat nu juist in?

 • Praktijkgericht
 • Dicht bij het bedrijfsleven
 • Functionele talenkennis & sociale vaardigheden
 • Communicatieve training

Eigentijds specialist

Je volgt een praktijkgerichte opleiding die sterk theoretisch onderbouwd is. Naast een stevige dosis accountancy en fiscaliteit krijg je heel wat computervaardigheden onder de knie. Ook verwerf je een brede kennis over bedrijven en organisaties en krijg je zicht op de bedrijfseconomische uitdagingen van hedendaagse ondernemingen. Verder trainen we je inzichten in economische en juridische problemen. De docenten staan nauw in contact met het bedrijfsleven en integreren hun praktijkervaring in de lessen. Je vaardigheden als moderne accountant train je met gespecialiseerde softwarepakketten. We bezorgen je een stevige functionele talenkennis en goede sociale vaardigheden: de basis voor je toekomstige zakelijke contacten. Via diverse projecten en stages maak je uitgebreid kennis met de praktijk.

Correcte houding

Beroepshalve verwachten we van jou niet alleen deskundigheid, maar ook een correcte houding. Als vertrouwenspersoon moet je je bijvoorbeeld in elke situatie onafhankelijk opstellen. Daarom besteden we veel aandacht aan beroepscompetenties, talenten en andere vaardigheden (zoals teamwork of communicatieve handelingen) die onmisbaar zijn in je latere beroepsleven. De evoluties in de beroepswereld volgen we uiteraard op de voet. Daarnaast schotelen we je veel casussen voor en loop je ook stage tijdens je opleiding.

 

Wat zeggen onze studenten?

Laat je overtuigen door onze studenten

MEER WETEN

Op zoek naar het volledige studieprogramma?

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was in een bacheloropleiding?

 • Twee diploma's

  Je laatste jaar kun je volgen aan de Franstalige hogeschool EPHEC in Brussel. Je traint je talenkennis en geeft zo je carrière een extra duwtje in de rug. Bovendien studeer je af met een dubbel diploma: van Odisee én van EPHEC.

 • Ondernemende student

  Ben je van plan om een eigen zaak uit de grond te stampen, dan kun je het traject voor ondernemende studenten volgen waarin je meer flexibiliteit krijgt dan bij het modeltraject.

 • Op afstand

  De afstudeerrichting Accountancy-fiscaliteit kun je in Aalst ook in afstandsonderwijs volgen. Je krijgt dan meer flexibiliteit zodat je je studie met een job of een gezin kunt combineren. 

Iets voor jou?

Accountancy-Fiscaliteit, iets voor jou?

 • Je bent graag met cijfers bezig.
 • De bedrijfswereld boeit je en je kunt niet wachten om er deel van uit te maken.
 • Je bent communicatief en geeft graag advies.
 • Als je onder tijdsdruk staat blijf je rustig en kun je goed functioneren.
 • Je bent nauwkeurig en laat je zelden op een foutje bedrappen.
Meisje - nadenkend
Binnen de bachelor wordt vaak de link gelegd met de actualiteit. De economie en regelgeving staan immers niet stil. Dat is een grote troef. Ook de constante terugkoppeling naar de praktijk is een meerwaarde. Je leert bijvoorbeeld diverse aangiftes invullen. Hierdoor zal ik na mijn opleiding zeker mijn mannetje kunnen staan.
Eline De Coorde
Studente Accountancy-Fiscaliteit
Bedrijfsmanagement afstudeerrichting Acc-Fisc - Eline De Coorde
Wat moet je verwachten

Handen uit de mouwen en met de voeten in de praktijk

Geen voorkennis?

Ook als je tijdens het middelbaar geen economische vakken had, kun je zonder problemen starten met de opleiding Bedrijfsmanagement. Ongeacht welk traject of welke afstudeerrichting je kiest, je krijgt sowieso een brede economische en bedrijfskundige vorming. Ook talen, praktijkgerichtheid, persoonlijke accenten en doorstroommogelijkheden zijn vaste waarden in de opleiding Bedrijfsmanagement.

Je staat er niet alleen voor

De meeste vakken worden in kleine groepen gegeven en op regelmatige tijdstippen organiseren we coachingsgesprekken. Die aanpak zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt bij Odisee. In de feedbackgesprekken geven we je persoonlijk advies waarbij we rekening houden met je talenten. Verder zijn er voor verschillende vakken opdrachten en testen tijdens het jaar (permanente evaluatie). Aan de hand daarvan krijg je zicht op je groeiproces.

Praktijkgericht

Elk jaar leer je je toekomstige werkwereld beter kennen. Casussen, projecten, seminaries en gastlezingen brengen je voortdurend in contact met de praktijk. Daarnaast ga je ook letterlijk de sfeer opsnuiven in verschillende bedrijven waaronder de Big Four, KBC en Becton Dickinson.

Stage

Studeer je Accountancy-Fiscaliteit, dan proef je uiteraard ook van de praktijk bij een bedrijf naar keuze (accountantskantoor, financiële afdeling van een bedrijf, FOD …). Zo loop je in het derde jaar een 60-tal dagen stage, waar je meedraait als volwaardig lid binnen de organisatie. Tijdens deze stage sta je als student oog in oog met toekomstige medewerkers, vertegenwoordigers, klanten en leveranciers en word je ondergedompeld in de wereld van financiële cijfers en fiscaliteit.

brussel food corner

Studeren als werkzoekende

Deze opleiding is door VDAB erkend als OKOT-opleiding. Als je bij de VDAB bent ingeschreven als werkzoekende en je voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je deze opleiding volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering en zonder beschikbaar te moeten zijn voor de arbeidsmarkt. De kosten voor de opleiding worden terugbetaald door VDAB.

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Campus Aalst of Campus Brussel

Deze opleiding wordt op twee verschillende campussen gegeven. Je hebt dus de keuze om een stad te kiezen. Let op! Iedere campus heeft zijn specialisatie. De lessen zijn verschillend, maar de uitkomst na je studie is hetzelfde.

Campus Aalst

Aalst is een kleinduimpje onder de studentensteden. Toch telt de stad verschillende studentenclubs en is er een ruim aanbod aan koten. Voor vele studenten is Odisee in Aalst de hogeschool vlakbij huis. Op de campus zelf valt regelmatig wat te beleven. Ook als je houdt van muziek, theater, film, stand-up comedy – zeg maar cultuur in al haar vormen – dan zit je hier goed. Een actieve dienst STUVO+ zorgt ervoor!

Campus Brussel

Kies je voor Brussel als studentenstad, dan ga je voor een spannende mix tussen bedrijvigheid en ontspanning in een internationale omgeving. En qua bedrijven zit het in onze hoofdstad wel snor. Campus Brussel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op en rond de campus zijn er heel wat plaatsen waar je een broodje of snack kunt vinden. Voor een grotere honger kun je in studentenrestaurant De Mineen terecht.

Na je diploma

En wat nadat je je diploma behaald hebt?

Met een diploma Accountancy-fiscaliteit kun je heel wat richtingen uit! 

Waar kun je aan de slag?

 • Dossierbeheerder bij een accountants-/taxkantoor en bij de Big Four
 • Medewerker op de interne boekhoudafdeling van een groot bedrijf
 • Zelfstandig accountant en belastingadviseur (ITAA)
 • Werfboekhouder bij internationale bedrijven
 • Medewerker FOD Financiën
 • Bankmedewerker
Aalst

Of wil je verder studeren?

Met een diploma Bedrijfsmanagement op zak kun je ook je academische carrière verderzetten. Na een schakelprogramma kun je een academische master volgen in het binnen- of buitenland. Je hebt de keuze uit een master in Handelswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Bedrijfskunde, Logistiek management en Business administration.

Daarnaast kun je opteren voor een postgraduaat, bijvoorbeeld Sales, HRM, Digitale marketing en communicatie of je kunt kiezen voor een opleiding aan de Fiscale Hogeschool.

Ook een banaba is een optie. Kies een nieuwe afstudeerrichting binnen de opleiding Bedrijfsmanagement, of ga voor een compleet andere bacheloropleiding.

Wil je graag lesgeven, dan is de specifieke lerarenopleiding iets voor jou. Mogelijkheden genoeg, met andere woorden!

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kan je in sneltempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je verder op de website bij odisee.be/vrijstellingen.

 • 6
  Campussen
 • + 10.000
  Studenten
 • 25
  Bacheloropleidingen
 • 9
  Graduaatsopleidingen
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Meisje - nadenkend