Terug naar overzicht

Bedrijfsmanagement

Overtuigd van je studiekeuze?

Inschrijven doe je gewoon online.

Start je inschrijving

Cijfers en meer!

Ben je graag bezig met cijfers, logistiek of marketing? Kun je het goed uitleggen en werk je graag samen? En ben je helemaal in de ban van de bedrijfswereld? Dan is de opleiding Bedrijfsmanagement voor jou weggelegd. Tijdens je bacheloropleiding in het Bedrijfsmanagement kies je tussen de afstudeerrichtingen Accountancy-Fiscaliteit (Aalst, Brussel), Marketing (Aalst, Brussel), Financie- en verzekeringswezen (Brussel) of Logistiek management (Brussel).

2
campussen

Je volgt les aan campus  Aalst of Campus Brussel. 

Meer over Campus Aalst

Meer over Campus Brussel

We staan voor je klaar!

Op zoek naar studiekeuzeadvies?

Sos studiekeuze

Aalst of Brussel

In Aalst loopt het eerste semester van de opleiding vrijwel gelijk voor beide afstudeerrichtingen. Je krijgt een brede economische basis in het eerste semester, met verdieping in de gekozen afstudeerrichting vanaf semester twee. Overstappen naar een andere afstudeerrichting binnen de opleiding kan dus zonder problemen in het eerste jaar. In Brussel kies je bij de start van je opleiding voor het financieel-boekhoudkundig traject of het commercieel-logistiek traject, om je dan vanaf het tweede jaar verder te verdiepen in de door jou gekozen afstudeerrichting.

4
afstudeer- richtingen

Accountancy- Fiscaliteit

Meer info

Financie- en verzekerings- wezen

Meer info

Logistiek management

Meer info

Marketing

Meer info

Maly De Vuyst, Studente Bedrijfsmanagement

"Ik wou geen puur theoretische richting maar een opleiding waarin ik de theorie kon toepassen op cases. Ik heb niet lang getwijfeld om voor Odisee te kiezen: het contact met de docenten is er persoonlijk en de lessen verlopen vaak in kleine groepen."

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Go international

Na je diploma?

Wist je dat 95% van de afgestudeerden na 1 jaar aan het werk is?

Aan de slag en verder studeren!

Verspreid over het land en zelfs over de wereld zijn onze oud-studenten Bedrijfsmanagement aan de slag op boekhoudafdelingen, bij verzekeraars, in banken, op marketingafdelingen, op logistieke hotspots... Ze kozen de afstudeerrichting die het beste bij hen past en werden opgeleid tot professionals met een stevige portie knowhow en ervaring. 

Aan de slag of verder studeren?

Persoonlijke begeleiding

1
Kleine groepen

De meeste vakken worden in kleine groepen gegeven en op regelmatige tijdstippen organiseren we coachinggesprekken. Die aanpak zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt bij Odisee. 

2
Persoonlijk advies

 In de feedbackgesprekken geven we je persoonlijk advies waarbij we rekening houden met je talenten. 

3
Permanente evaluatie

Verder zijn er voor verschillende vakken opdrachten en testen tijdens het jaar (permanente evaluatie). Aan de hand daarvan krijg je zicht op je groeiproces.

4
Geen voorkennis?

Ook als je tijdens je middelbare studies geen economische vakken had, kun je zonder problemen starten met de opleiding Bedrijfsmanagement. Ongeacht welk traject of welke afstudeerrichting je kiest, je krijgt sowieso een brede economische en bedrijfskundige vorming. Ook talen, praktijkgerichtheid, persoonlijke accenten en doorstroommogelijkheden zijn vaste waarden in de opleiding Bedrijfsmanagement.

63% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Stage ervaring - Ga 100% voor je eigen talent!

Je leert je talenten kennen in verschillende workshops. Je benoemt drie persoonlijke professionele talenten. Het is de taak van je stagementor om te bevestigen of de talenten inderdaad je aangeboren sterktes zijn. We leren je om die sterktes in te zetten, maar ook het geven van kritische en opbouwende feedback is belangrijk. Zo bouw je je professionele persoonlijkheid verder uit en ben je aan het einde van de rit klaar voor het bedrijfsleven. Via een competentieportfolio sta je stil bij de ontplooiing van je competenties. Een niet te onderschatten troef voor je toekomstige sollicitaties.

Logistiek management studeren bij hogeschool Odisee

Marketing studeren bij hogeschool Odisee

Financie- en verzekeringswezen studeren bij hogeschool Odisee

Accountancy-Fiscaliteit studeren bij hogeschool Odisee

Wat is het verschil tussen secundair en hoger onderwijs?

Dit is de co-hogeschool

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info