Afstudeerrichting Business & languages

Opleiding van je dromen gevonden?

Inschrijven

Ik schrijf me in!

Best geïnformeerde medewerker van het bedrijf

Zitten communiceren en organiseren je in het bloed? Wil je betrokken zijn bij het beleid, de public relations en de budgettering van een organisatie? Dan is dit dé opleiding voor jou. Office managers behoren tot de best geïnformeerde medewerkers van een bedrijf omdat ze dagelijks in contact staan met collega’s, klanten en bezoekers. Ze communiceren vlot in verschillende talen, sturen projecten aan, beheren de agenda en organiseren vergaderingen en evenementen. Ze spelen als comanager een centrale rol in het dagelijkse reilen en zeilen op de werkvloer. 

2
campussen

Je volgt les op Campus Aalst of Campus Brussel. 

Meer over Campus Aalst 

Meer over Campus Brussel

5 vakken in de kijker

1
Communicatie en talen

In de opleiding Office management bouwen we verder op je (basis)kennis Frans en Engels, maar we geven je ook de kans om te proeven van Spaans of Duits. Stap voor stap krijg je de belangrijkste communicatietechnieken onder de knie: telefoneren, vergaderen, onderhandelen, notuleren, vertalen en rapporteren.

2
Informatie- management

Natuurlijk word je een Excel- en Wordexpert, maar daar stopt het uiteraard niet. In een vak als Business applications raak je vertrouwd met alle apps en tools die in de bedrijfswereld van pas komen. Na drie jaar Office management heeft het internet geen geheimen meer voor jou.

3
Project- en event- management

Bij de vakken Project- en eventmanagement organiseer je zelf een event van A tot Z, van het concept tot de evaluatie achteraf. Dat kan een fietstocht zijn, maar ook een bouwbeurs, een congres, een vrijwilligersfeest of zelfs een medisch symposium. 

4
Werkveldervaring en POP

Bij deze opleidingsonderdelen leer je niet alleen het werkveld beter kennen, maar krijg je ook inzicht in je talenten en je rol als teamspeler. In de opleidingen Office management kiezen we voor praktische werkvormen die van jou een gegeerde werkkracht maken.

5
Management

In vakken zoals Economie, Recht, Marketing, HRM en Bedrijfsorganisatie leiden we je op tot een échte comanager. We zorgen ervoor dat je het beleid van een bedrijf begrijpt en in staat bent als manager te functioneren, op alle niveaus in de bedrijfswereld.

Studieprogramma

Office management met afstudeerrichting Business and languages is een bacheloropleiding van 3 jaar, van telkens 60 studiepunten. 

Waarom zou je Odisee aanraden?

De ultieme studiekeuzetip van onze studenten

Zo maak je je studiekeuze!

Na je diploma?

Wist je dat 100% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is.

Aan de slag en verder studeren!

Als afgestudeerde office manager kun je in heel veel sectoren terecht, van administratie, over sales, Human Resources, aankoop tot de culturele sector... Als Health care manager kun je ook terecht in ziekenhuizen, huisartspraktijken, farmabedrijven, arbeidsgeneeskundige diensten, diensten hospitalisatieverzekering, tandartspraktijken, dierenartspraktijken ... Je kunt ook verder studeren.

Aan de slag of verder studeren?

Persoonlijke begeleiding

1
Je bent geen nummer

Bij Odisee ben je geen nummer. We houden de groepen bewust klein zodat het contact tussen docenten en studenten laagdrempelig blijft. 

2
Persoonlijke begeleiding

Daarnaast zetten we ook in op persoonlijke begeleiding. Dat doen we aan de hand van permanente evaluatiemomenten, kennismakingsactiviteiten en coachingsessies voor eerstejaars, feedbackgesprekken met persoonlijk advies, bedrijfsbezoeken, sollicitatietraining en rondetafelgesprekken.

3
Weg met de kloof tussen studenten en docenten

We kiezen bewust niet voor één grote opleiding op één campus, maar voor twee (quasi dezelfde) opleidingen verspreid over twee campussen. Dat zorgt ervoor dat de docenten je kennen. Met je vragen kun je dus altijd bij hen terecht en omgekeerd  spreken ze je op je sterktes aan, want ze weten dat je in een muziekband speelt of dat je cursussen geeft bij het Rode Kruis.

4
Examenresultaten volgen we op

Je examenresultaten volgen we individueel op zodat we jouw traject samen met jou perfect op je noden en wensen kunnen afstemmen. En daarbij betrekken we het volledige docententeam. Een vertrouwensband vinden we nu  eenmaal heel belangrijk.

65% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Odisee probeert met een gerichte aanpak de talenten van de studenten ten volle te benutten. Bij opdrachten geven we altijd gerichte feedback. We moedigen studenten aan om hun talenten in te zetten. Als ze dat doen, stijgen ze soms boven zichzelf uit. Via het persoonlijk ontwikkelingsplan leren studenten hun eigen sterktes te benoemen. In de POP-sessies staan we stil bij de ‘lessons learnt’. Met die werkwijze ontdekken we welke job en welke context optimaal aansluiten bij jouw profiel. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info