Wij zijn Odisee

Feiten en cijfers

Met ongeveer 10.500 studenten is Odisee bij de grootste onderwijsinstellingen van Vlaanderen. Ze heeft 6 campussen in Brussel, Aalst, Gent en Sint-Niklaas. Odisee maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.

6 campussen

in Aalst, Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Gent en Sint-Niklaas

Wie is wie

Vind wie je zoekt

Hoe Odisee tot stand kwam

29 oktober 2009:

KAHO Sint‑Lieven en de Hogeschool‑Universiteit Brussel (HUB) tekenden een principeovereenkomst om bestuurlijk te integreren. 

Hogeschool‑Universiteit Brussel

De Hogeschool‑Universiteit Brussel (HUB) is het samengaan van de Brusselse hogescholen EHSAL, HONIM en VLEKHO en de universiteit K.U. Brussel. Ook het Hoger Instituut voor Gezinswetenswetenschappen (HIG) maakt deel uit van de HUB.

20 september 2010:

Tijdens de academische opening 2010‑2011, werd de integratieovereenkomst plechtig ondertekend

22 september 2014:

HUB en de KAHO Sint‑Lieven fuseren tot Odisee, de tweede grootste instelling voor hoger onderwijs in Vlaanderen.

Katholieke Hogeschool (KAHO) Sint‑Lieven

De Katholieke Hogeschool (KAHO) Sint‑Lieven ontstond in 1995 uit de vereniging van acht katholieke hogescholen uit Oost‑Vlaanderen.

Associatie

De samenwerking tussen universiteiten en hogescholen in associaties is een belangrijk onderdeel van de herstructurering van het hoger onderwijs. De associaties zullen immers in de toekomst mee gestalte geven aan het nieuwe onderwijslandschap in Europa dat in Bologna werd uitgetekend.

6 Stu­die­ge­bie­den

Odisee biedt professionele opleidingen aan binnen zes studiegebieden.

Jaarverslag en Onderwijs- en examenreglement

Je kunt hier het huidig en het vorig jaarverslag van Odisee raadplegen. Je vindt hier ook het Onderwijs- en examenreglement.