Jij staat centraal

Hulp bij studiekeuze

Een geschikte opleiding kiezen, is geen gemakkelijke klus. We helpen je graag om de opleiding te vinden die past bij jouw talent. 

A little help?

Odisee wil de stap naar het hoger onderwijs vergemakkelijken en ondersteunen

Workshops voor scholen
3
Stappen
1
Verken jezelf

Probeer jezelf goed in vraag te stellen. Wie ben ik? Wat wil ik (bereiken)? Wat zijn mijn interesses? Wat zijn mijn talenten? Waar ben ik goed in (kennis en vaardigheden)? Toets je mening af bij vrienden, familie, leerkrachten, je lief. Maar beslis zelf.

2
Verken de opleidingen

Bekijk het overzicht van onze opleidingen en zoek de opleiding die bij jou past. Kom zeker langs om kennis te maken met de opleiding die jou interesseert. Odisee organiseert daarom verschillende infomomenten. 

3
Een goed gesprek

Heb je vragen? Twijfel je over je gemaakte studiekeuze? Een goed gesprek helpt. Aarzel niet en neem contact op met de medewerkers van Studieadvies. 

studieadvies@odisee.be

Steek je licht op

Infodagen

Schrijf je in
3
begeleidings-mogelijkheden
1
Instapcursussen

Je voorkennis wordt via instapcursussen en tijdens de eerste maanden van het academiejaar snel bijgewerkt. Raadpleeg de pagina van elke opleiding om meer te weten te komen.

2
Introductiedagen

Alle eerstejaars worden uitgenodigd op een of meerdere introductiedagen om de sfeer van je nieuwe opleiding op te snuiven en kennis te maken met je medestudenten en docenten.

3
Persoonlijke ondersteuning

Via verschillende begeleidingsformules bieden we je de mogelijkheid om extra te oefenen en langer stil te staan bij de leerstof. We organiseren regelmatig studievorderingsgesprekken. Als je opleiding niet zo wil vlotten, dan garanderen onze studie- en studentenbegeleiders een soepele, veelzijdige en persoonlijke ondersteuning.

Kom eens een proefritje maken

Openlesdagen

Schrijf je in