Heb je nog vragen?

Stuur een mail

Gestart in een Centrum voor Volwassenenonderwijs?

 

Ben je vóór 1 september 2019 al met een HBO5-opleiding gestart in een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO)?

Dan vind je hieronder een antwoord op al je vragen.

Ik volgde in 2018-2019 een HBO5-opleiding aan een CVO. Kan ik mijn opleiding verder afmaken aan Odisee?
  • Indien je op het einde van 2018-2019 geslaagd bent voor minstens 1/3 van je opleiding, dan kun je je HBO5-opleiding afwerken aan Odisee. Bij het afstuderen ontvang je een diploma van gegradueerde.
  • Ben je op het einde van 2018-2019 niet geslaagd voor minstens 1/3 van je opleiding, dan moet je inschrijven in een nieuwe graduaatsopleiding die verwant is aan de HBO5-opleiding die je in 2018-2019 volgde. Bij afstuderen krijg je ‘de graad van gegradueerde’.
Wat gebeurt er met de vakken waarvoor ik aan een CVO geslaagd ben?

Alle modules waarvoor je geslaagd was in een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO), worden meegenomen naar Odisee in de vorm van vrijstellingen.

Wat gebeurt er met de vrijstellingen die ik aan een CVO heb gekregen?

Alle modules / vakken waarop je een vrijstelling hebt gekregen aan een Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO), worden ook meegenomen naar Odisee in de vorm van vrijstellingen.

 

Hoe moet ik mij voor het academiejaar 2019-2020 inschrijven aan Odisee?
  • Je schrijft je uiteraard alleen in aan Odisee indien je denkt dat je in 2018-2019 niet zal kunnen afstuderen aan het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO).
  • Odisee zal je in mei/juni uitnodigen om je in te schrijven via de inschrijvingstoepassing van Odisee en je krijgt daarbij de nodige hulp.
Welke vakken moet ik in 2019-2020 nog opnemen aan Odisee?

De trajectbegeleider van je opleiding zal met jou nagaan welke vakken je al behaald hebt aan het CVO en welke vakken je aan Odisee nog moet afleggen om je diploma te behalen. Het helpt als je een kopie van je resultaten die je aan het CVO behaalde, bij de hand hebt. Voor 15 oktober moet je in je individueel studieprogramma (ISP) aanduiden welke vakken je zal opnemen.

Wat is het Odisee-studentenportaal?

Het studentenportaal helpt je om goed op te volgen wat je allemaal tijdens het jaar moet doen. Op het studentenportaal vind je je individueel studieprogramma (ISP), lesroosters, examenroosters, belangrijke berichten, examenresultaten, kalenders, enz.

Wanneer starten de lessen aan Odisee in het academiejaar 2019-2020?

Bij Odisee starten graduaten en bachelors allemaal samen op 23 september 2019.

Weet je niet waarheen met je vraag?

Als je niet weet waar je terecht kunt met je vraag, kun je altijd contact opnemen met de studentencoach voor graduaatsstudenten: